Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
De stamtafel / Re: Falls Creator update van Windows 10
« Laatste bericht door erikjan Gepost op Vandaag om 10:09:49 »
Nee, want voor hetzelfde geld is het de controller.

8 Uur is echt aan de hele korte kant gezien de complexiteit van de aansturing van ram. Het kan echt dagen duren voordat een fout zich openbaart. elfs 48 uur is kort... Been there, seen that. Het niet-zien van fouten door memtest86 is overigens geen enkele garantie dat er geen fouten in zitten. Mooiste voorbeeld is een vulnerability genaamd rowhammer (en ja, vrijwel iedere moderne computer met gewoon ram (geen ECC) heeft die!).
2
De stamtafel / Re: Falls Creator update van Windows 10
« Laatste bericht door turbomarco Gepost op Vandaag om 09:57:26 »
Is het dan niet makkelijker om een 2e hands ram te kopen en die er even in te steken  ::)

Edit : of even bij iemand lenen .
3
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Audioquest Jitterbug
« Laatste bericht door erikjan Gepost op Vandaag om 09:22:19 »
Nee, dat was IPv5. IPv6 klinkt luchtiger en ruimtelijker omdat de adres ruimte zoveel groter is.
4
De stamtafel / Re: Falls Creator update van Windows 10
« Laatste bericht door Bloom Gepost op Vandaag om 08:42:54 »
Om helemaal zeker te zijn moet je memtest86 minstens 48 uur lang laten draaien. Als hij dan niks vindt, is je geheugen okee. In de meerderheid van de gevallen krijg je bij geheugen dat gewoon stuk is meestal meteen meldingen in het rood dat er wat mis is. Je kunt memtest86 alleszins eens laten draaien vanaf dat je gaat slapen totdat je weer opstaat, als het goed is heeft hij dan toch zo'n 8 uur kunnen testen...
5
Zelfbouw en modificatie luidsprekers / Re: ITT Schaub Lorenz B6/25 Speakerpair projectje
« Laatste bericht door jopie1978 Gepost op Vandaag om 08:13:53 »
Grappig dat mijn topic opeens vleugels heeft gekregen. :eye: Helaas is er een tijdje geleden een "plopje" geweest tijdens het produceren van een lage toon, waardoor een van de speakers niet goed meer klinkt. Het gebeurde tijdens een bassheavy nummer. Ik heb destijds deze speakers gereviseerd qua omkasting met vloeibaar hout om de kapotgebeukte hoeken netjes te repareren, maar als ik ze nu uit elkaar haal dan kan ik beter zelf een nieuwe speakerkast in elkaar timmeren want er blijft dan niets van over. Om die reden heb ik 2 stuks magnat monitor B aangeschaft via marktplaats voor 20 tientjes ofzoiets om het verlies in geluid tijdelijk op te vangen. Ze zijn volledig krasvrij (bejaarde man is altijd zuinig op zijn gerei) en ik ben wel gecharmeerd van stalen grilles op 2de handsjes. Dit omdat deze tijdloos zijn en zelfs na 20 jaar nog een strak aanzicht kunnen genereren zonder een nieuwe investering in doek. Het equivalent van deze doorsnee magnat speakertjes zou vandaag de dag volgens mijn berekening rond de 575 euro moeten kosten, dus die 2 tientjes zijn volgens mij wel goed besteed want zoveel zijn 3-weg speakers sinds 1980 nou ook weer niet doorontwikkeld. Ze staan nu op dezelfde plek als die schaub lorenz naast mijn computer monitor en het geluid is heerlijk.

De vorige eigenaar van deze schaub lorenz speakers heeft destijds een aantal speakers vervangen door alnico speakers die er origineel niet inzaten. Die alnico speakers zijn volgens de fabrikant jensen gericht op vooral voor jazz/blues qua positionering. Het zou best wel eens kunnen zijn dat deze vervanging/reparatie van speakers in combinatie met de crossover de reden is van de "plop", geen idee. Omdat ik de speakerkast niet opnieuw kan reviseren heb ik de speaker tijdelijk op zolder staan zodat ik binnenkort het binnenwerk eruit kan halen, een en ander kan testen en dan zelf een behuizing fabriceer. Eentje die eventueel beter past in toekomstig interieuropstelling of in een buitenopstelling kan worden geplaatst. Dus de hardware die nog functioneert zal worden hergebruikt, maar de omkasting kan niet nog eens gerepareerd worden. Opzich wel leuk want dat geeft weer 1 extra projectje. Ik had laatst op reddit een bericht gezien van iemand die zijn eigen speakerbehuizing had gemaakt uit gelaserde mdf plaat (hier een draadje op arstechnica), waardoor zijn speakers echt een highend look kregen, wel leuk.Zoiets wil ik dus eventueel ook proberen, maar dan met in ieder geval 4 alnico speakers van jensen. Misschien wel een hangende speaker i.c.m. een hanglampfunctie ofzo.

6
Digitale bronnen / Re: DAC voor Chromecast Audio?
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Vandaag om 01:23:38 »
De dac in de chromecast audio is gewoon goed. Daar ga je geen hoorbare winst boeken door gebruik van een andere dac.
Dus in dit geval gewoon het advies van Erikjan opvolgen en i.p.v. de centjes uit te geven aan nieuwe hardware, je zelf (en e.v.t. je partner) trakteren op een lekker etentje...en als je na het eten thuis komt dan zet je de muziek op en dan klinkt die dac ineens een stuk beter....maar das gewoon de alcohol.
7
Bekabeling en stroom / Re: Aansluiten rel strata 5
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Vandaag om 00:29:41 »
"Gewoon drie-aderige kabel" kan een groot risico inhouden bij versterkers met twee hete uitgangen per kanaal zoals sommige klasse D of bijvoorbeeld een Sansui AU-D77 ax.
Sommige subs doen het in dit opzicht ook slecht door inwendig de hi level - inputs aan elkaar te knopen.
Kan ik iets bij voorstellen, maar ik denk zo wie zo dat een tulp plugje een goedkopere oplossing is voor zijn situatie dan een speakon plug. De optie is natuurlijk gemaakt voor versterkers zonder sub uitgang. Je wilt natuurlijk dat je sub mee gaat als je het volume aanpast van je versterker. Het zou trouwens wel netjes zijn van Rel om hun handleiding te vermelden dat je bij de leverancier van je versterker moet navragen of je deze methode kunt toepassen. Ze geven zelf deze methode als "first choice" maar gezien je opmerking Be Tweeter kan het ook je last choice worden.......

"High Level connection: using the enclosed cable with the Neutrik Speakon connector
is always the first choice. By connecting to the amplifierís speaker outputs the sonic
signature of the entire amplification chain is folded into the signal for the sub, thereby
keeping timing and timbre cues consistent. This connection can be made without
affecting the performance of the amplifier because the sub-bass systemís amplifier
input impedance is 10,000 ohms. This method also avoids the detrimental effects of
additional electronics in the amplification chain".
8
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Audioquest Jitterbug
« Laatste bericht door mulchanor Gepost op Vandaag om 00:23:34 »
Van IPv6 heb ik gehoord dat het meer een buizenklank zou hebben...
9
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Isolation Podium for speakers
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Vandaag om 00:20:04 »
Na het lezen van dit leuke stukje heb ik toch besloten om het product niet te kopen om de volgende reden:

1 Ik heb geen olifanten in mijn luisterruimte, alleen onze kat Theo maar die heeft al dempertjes onder zijn poten.
2 Ik heb besloten om niet meer te gaan dansen in mijn luisterruimte (want je ziet toch duidelijk op de tablets wat voor ellende dat geeft). Tevens kwam ik er achter dat tijdens het dansen mijn oren niet in de juiste positie stonden t.o.v. mijn speakers.
3 Nu ik niet meer dans in luisterruimte kijken mijn buren mij minder raar aan de laatste tijd (het moet er heel erg uitgezien hebben op een afstand). Alleen stiekem met de lamellen dicht als ik het echt niet meer kan houden.
4 Ik luister in principe niet meer naar mijn muziek als er een trein langs komt....te veel trilling. Uitzonderingen zijn David Bowie station to station.
5 Mijn vrouw vond het tof dat we van het geld, wat ik anders had uitgeven aan deze oplossing, zijn gaan uit eten.

Zo nu een een goed onderbouwd argument van mijn kant. Weer een hoop geleerd over communicatie van dieren en een blije vrouw is natuurlijk prettig (het eten was lekker!).
10
Bekabeling en stroom / Re: Aansluiten rel strata 5
« Laatste bericht door Be tweeter Gepost op Vandaag om 00:18:57 »
"Gewoon drie-aderige kabel" kan een groot risico inhouden bij versterkers met twee hete uitgangen per kanaal zoals sommige klasse D of bijvoorbeeld een Sansui AU-D77 ax.
Sommige subs doen het in dit opzicht ook slecht door inwendig de hi level - inputs aan elkaar te knopen.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10