Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door benjamin Gepost op Gisteren om 21:59:17 »
Yep, dat klopt. Ik bedoelde eigenlijk dat in niet-beschonken toestand een redelijk mens bij een te krachtige versterker aan de loeiharde vervorming zal horen dat het de verkeerde kant op gaat en dan het volume wat verminderen.

Vrij vertaald bedoelen we eigenlijk dat in redelijk beschonken toestand, een niet-redelijk mens bij een verminderd volume de loeiharde versterker de verkeerde kant op ziet gaan.  :P

(sorry, ik kon het weer niet laten, zo'n mooie zinsopbouw lees je nog maar zelden, hulde voor @Bloom!).
2
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Bloom Gepost op Gisteren om 18:48:42 »
Yep, dat klopt. Ik bedoelde eigenlijk dat in niet-beschonken toestand een redelijk mens bij een te krachtige versterker aan de loeiharde vervorming zal horen dat het de verkeerde kant op gaat en dan het volume wat verminderen. Bij een te zwakke versterker zal bij zowat iedereen de neiging ontstaan die steeds luider te willen zetten en als clipping optreedt, is het al te laat. Vandaar dat ik mensen altijd waarschuw zeker geen te zwakke versterker te kopen. Beter een te sterke dan een te zwakke. In beschonken toestand is de eventuele beschadiging van eender welke hifi-installatie altijd onzeker, lijkt me, ongeacht of de onderdelen keurig op elkaar zijn afgestemd of niet...
3
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Ruud13 Gepost op Gisteren om 14:59:54 »
Het vermogen is het fundament van alles inzake geluidsweergave. Kan je versterker het gevraagde vermogen niet leveren, dan zakt alles als een pudding in elkaar. Bovendien kan een te zwakke versterker je luidsprekers vernielen. Een te krachtige versterker doet dat niet. [...]
 

Het snel stukgaan van met name tweeters is standaard het gevolg van clippende kleine versterkers. Ik denk dat je moet zeggen dat een krachtige versterker niet gauw luidsprekers zal vernielen want met grof geweld mol je immers moeiteloos elke luidspreker met een zware versterker. Ik heb daar diverse treurige voorbeelden van gezien: volledig verbrande middentoon- en wooferspreekspoelen. Het spreekt voor zich dat je met een zware versterker altijd duidelijk hoort aankomen dat de boel stuk gaat maar als het zootje op een feestje goed bezopen is wordt erbarmelijke vervorming van de luidsprekers niet gehoord of beter gezegd niet als onaangenaam ervaren en overlijdt onder die beroerde omstandigheid ook een luidspreker aangesloten op een zware versterker met gemak.   
4
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Bloom Gepost op Gisteren om 02:34:28 »
Je mag die site/spreadsheet van je wel eens updaten. In eerste instantie kom ik iets tegen wat me wil doen geloven dat ik zonder enige moeite multi-milionair kan worden. Vervolgens schiet mijn anti-virus in de stress omdat het schijnbaar gaat om een bekende gevaarlijke site.

De link in het allereerste bericht naar de spreadsheet werkt niet meer, gogofile.com had het bestand na een paar maanden al weer gewist. Een lid van dit forum was zo vriendelijk zijn eigen webserver ter beschikking te stellen en je kunt de spreadsheet hier downloaden: http://www.vanwesten.net/audio/vereistvermogen.xls
Misschien kan een van de moderatoren of forumeigenaars de link in dat eerste bericht bijwerken? Alvast mijn dank!
5
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Ruud13 Gepost op Gisteren om 02:01:43 »
Gewoon doen.
Staar je niet blind op vermogen. Met mijn actieve studio-speakertjes (2x 13 W) die ik voor mijn pc gebruik heb ik het ook wel eens gepresteerd om mijn onderbuurman klagend aan de deur te krijgen  ;D

Gek genoeg niet toen ik die 100 dB+ zat te blazen...   :think:  ::)

Je opmerking over het gebruik van een versterker met weinig vermogen waarmee het je lukte om de benedenbuurman klagend aan de deur te krijgen is nietszeggend in de zin van gauw voldoende uitgangsvermogen beschikbaar te hebben. Als de gevoeligheid van de toegepaste luidsprekerunits wat mee zit kun je moeiteloos met 2 keer 13 watt (of nog minder) op ernstig burengeruchtniveau door de vloer gaan.

De mate waarin een luidspreker met het geproduceerde geluid door de vloer - of muren en plafond - gaat heeft in belangrijke mate te maken met de opgewekte lopende golven in de luidsprekerbehuizing die over het algemeen genomen al bij een gering geluidsniveau hun weg vinden via de vloer en zo herrie bij de benedenburen veroorzaken. Het is daarom niet zo gek dat een veel betere luidspreker als de B&W 803D2 - die heel weinig lopende golven in de luidsprekerbehuizing heeft - ook bij een akoestische output van 100 dB-plus zoals je zegt een etage lager dan toch stukken minder hoorbaar zal zijn dan de door je van stal gehaalde actieve luidsprekertjes met elk 13 watt aan versterkervermogen.
6
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Raymond1 Gepost op Gisteren om 00:06:37 »
Je mag die site/spreadsheet van je wel eens updaten. In eerste instantie kom ik iets tegen wat me wil doen geloven dat ik zonder enige moeite multi-milionair kan worden. Vervolgens schiet mijn anti-virus in de stress omdat het schijnbaar gaat om een bekende gevaarlijke site.
7
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Bloom Gepost op 12 december 2017, 23:44:45 »
Het vermogen is het fundament van alles inzake geluidsweergave. Kan je versterker het gevraagde vermogen niet leveren, dan zakt alles als een pudding in elkaar. Bovendien kan een te zwakke versterker je luidsprekers vernielen. Een te krachtige versterker doet dat niet.
Het is mogelijk te berekenen welk vermogen je nodig hebt voor de gevoeligheid van je luidsprekers en de luisterafstand, zoals hoger ook al door Ruud13 aangegeven werd.
Hier vind je meer uitleg: http://www.hififorum.nl/index.php?topic=24218
Let wel op: ik heb de gewenste geluidssterkte standaard op een niveau gezet, waarbij je nooit of te nimmer teleurgesteld zult worden. Als je alleen maar op fluistervolume speelt, kom je met heel wat minder toe.
8
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Raymond1 Gepost op 12 december 2017, 23:11:23 »
Thanks voor de info! Heb de specificaties van jouw Graaf en van de Moon even naast elkaar gelegd en eerlijk gezegd kan ik niet heel erg veel verschillen ontdekken... Denk dat ik het gewoon ga proberen  ;)

Gewoon doen.
Staar je niet blind op vermogen. Met mijn actieve studio-speakertjes (2x 13 W) die ik voor mijn pc gebruik heb ik het ook wel eens gepresteerd om mijn onderbuurman klagend aan de deur te krijgen  ;D

Gek genoeg niet toen ik die 100 dB+ zat te blazen...   :think:  ::)
9
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Ruud13 Gepost op 12 december 2017, 17:45:35 »
Goedenavond allen,

Ik kan voor weinig geld een Moon Neo 250i versterker van iemand overnemen. Over de kwaliteit van het apparaat heb ik geen twijfels, wel een beetje over het vermogen... De versterker levert 2X50 Watt in 8 ohm. Zal dit voldoende zijn om mijn B&W 804S speakers een beetje normaal te laten klinken? Of zal het te weinig zijn? Ik weet dat de hoeveelheid Watts niet alles zegt.
Ik zie het als een stofzuiger van 69 euro van de Blokker die 2000 Watt zuigvermogen heeft, of een Miele die 1200 W levert. Dan zuigt de Miele beter, ondanks de 2000 Watt (herrie en lawaai) van de Blokker stofzuiger. Dit omdat de Miele beter in elkaar zit en kwalitatief een beter apparaat is...
Ik verwacht dat dit bij een versterker idem dito is, maar zal de Neo 250i voldoende power hebben om de B&W's mooi te laten klinken? Wie heeft ervaring met deze Moon apparaten?

Groeten Arjen

Of de 2 keer 50 watt van jouw Moon Neo 250i versterker genoeg vermogen is om de beide B&W-luidsprekers voldoende luid en vervormingsvrij te laten klinken tijdens het weergeven van de luidste muziekpassages, hangt maar voor een deel af van de waarde van het maximale uitgangsvermogen. In deze is immers nog belangrijk hoe luid je die luidste passages in de muziek wilt laten klinken, hoe groot de afstand is tussen luidsprekers en de plek waarop geluisterd wordt. Dan is nog belangrijk de afmetingen van het vertrek waarin geluisterd wordt en de mate waarin de in het luistervertrek aanwezige stoffering het geluid dempt.

Omdat er nogal wat factoren van verschillende aard verantwoordelijk zijn voor het bepalen of het maximale uitgangsvermogen dat de versterker moet kunnen afgeven voldoende is kun je dat het beste zelf in de praktijk bepalen. Je zet dan de volumeregelaar van de versterker in de stand van je eigen voorkeur voor wat de hoogte van de akoestische output betreft en let dan op de klank die uit de luidsprekers komt tijdens het weergeven van de aller luidste passages in de muziek. Als de weergave dan beroerd klinkt - het geluid zeg maar vervormd of groezelig klinkt - is dat een teken dat het maximum vermogen dat de versterker kan afgeven ontoereikend is. In dat geval is de oplossing van het euvel om een versterker te kiezen die meer vermogen kan afgeven of je moet vanzelfsprekend genoegen nemen met een mindere volumesetting waarbij je dan de volumeregelaar net zover terugzet als nodig is voor het vervormingsvrij laten klinken van de luidste muziekpassages. Klinkt het geluid tijdens het weergeven van die genoemde luide passages in de muziek goed dan mag je er vanuit gaan dat het maximale vermogen dat de versterker kan afgeven in de gekozen opstelling en met deze luidsprekers voldoende is.

Niet zelden blijkt in de praktijk van alle dag dat 2 keer 50 watt per kanaal meer dan voldoende uitgangsvermogen is. Meestal is meer dan 2 keer 50 watt uitgangsvermogen noodzakelijk als de gevoeligheid van de gekozen luidsprekers erg laag scoort. Als modale gevoeligheid zou ik 89 dB/W/m willen noemen maar kom je in de buurt van 80dB/W/m voor de gevoeligheid dan komt het wel voor dat een versterker ruimer moet worden gekozen wil het geluid bij een pittig gekozen volume nog schoon blijven klinken.       
10
Te koop / WLM Diva Monitor met Basic Duo Sub 12 en Duo Bass Amp
« Laatste bericht door Hanske Gepost op 12 december 2017, 07:35:17 »
Hallo Hifi'ers,

een hele mooie 2.1 set aangeboden:

WLM Diva Monitor: Monitor luidspreker op stands in maple fineer. Zonder beschadigingen en met verpakking, los zonder Sub + Amp 1400,-

WLM Duo Sub 12: Subwoofer passend bij de Diva's in maple fineer. 2 maal 12 inch in 1 behuizing, Inclusief WLM Duo Bass Control versterker. Zonder beschadigingen en met verpakking, los zonder de Diva Monitors 1600,-

Als set natuurlijk de mooiste combinatie. In nieuwstaat en inclusief alle kabels 2500,-

Email voor meer info en foto's.


Groeten Hans
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10