Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Hifi algemeen / Re: Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door frits denon Gepost op Gisteren om 23:45:04 »
Groningen: Ik woon er vlak bij. :yeah:

Kijk eens bij De Groef in de Steenstilstraat, Audio artistiek in Vries, HiFi huis in Zuidlaren en misschien heeft HiFi Corner ook nog wat leuks staan. Krijg je in elk geval een beeld wat je wel en wat je niet bevalt.  :think:

Sowieso eerst met de luidsprekers beginnen.
2
Hifi algemeen / Re: Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door Madhill Gepost op Gisteren om 22:56:35 »
Anders een dagje Apeldoorn inplannen  :think:
3
Hifi algemeen / Re: Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door Madhill Gepost op Gisteren om 22:55:27 »
Ja zal nog even kijken of ze in Groningen ofzo ook staan. Ben er wel benieuwd naar.
4
Hifi algemeen / Re: Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door benjamin Gepost op Gisteren om 22:43:48 »
Kun je die Dali's niet dichterbij huis beluisteren? Die zijn het belangrijkste, wat er voor de rest aan gehangen wordt is feitelijk peanuts in vergelijking met de speakers.
5
Hifi algemeen / Re: Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door Madhill Gepost op Gisteren om 22:18:53 »
Nee nog niet. Moet nl. met de trein vanuit het hoge noorden naar Apeldoorn. Vroeg me echter af of er iemand al ervaring heeft met een of meer onderdelen van de set. Uiteraard beslist luisteren alles!
6
Hifi algemeen / Re: Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door PuNkEnStEiN Gepost op Gisteren om 21:34:47 »
Heb je de set al beluisterd?
7
Versterkers en receivers / Re: Moon Neo 250i
« Laatste bericht door Raymond1 Gepost op Gisteren om 20:05:58 »
Je opmerking over het gebruik van een versterker met weinig vermogen waarmee het je lukte om de benedenbuurman klagend aan de deur te krijgen is nietszeggend in de zin van gauw voldoende uitgangsvermogen beschikbaar te hebben. Als de gevoeligheid van de toegepaste luidsprekerunits wat mee zit kun je moeiteloos met 2 keer 13 watt (of nog minder) op ernstig burengeruchtniveau door de vloer gaan.

De gevoeligheid van de luidsprekers weet ik niet, wat ik wel weet is dat die onderbuurman nogal een z**kstraal was (inmiddels verhuisd, wat ook uit kan maken). n ook met die luidsprekertjes haalde ik gewoon 100 dB op een halve meter afstand. Ruim voldoende dus voor burengerucht.

Citaat
De mate waarin een luidspreker met het geproduceerde geluid door de vloer - of muren en plafond - gaat heeft in belangrijke mate te maken met de opgewekte lopende golven in de luidsprekerbehuizing die over het algemeen genomen al bij een gering geluidsniveau hun weg vinden via de vloer en zo herrie bij de benedenburen veroorzaken. Het is daarom niet zo gek dat een veel betere luidspreker als de B&W 803D2 - die heel weinig lopende golven in de luidsprekerbehuizing heeft - ook bij een akoestische output van 100 dB-plus zoals je zegt een etage lager dan toch stukken minder hoorbaar zal zijn dan de door je van stal gehaalde actieve luidsprekertjes met elk 13 watt aan versterkervermogen.

Dit kan ik mij heel goed voorstellen. Jaren terug had ik een goedkope subwoofer waarvan k de slagen van de bassdrum amper hoorde, maar de onderbuurman bonkte uit zn stoel. Hetzelfde album afgespeeld via mijn toenmalige B&W 804 S gaf geen overlast. Die studio-monitortjes voor bij mn pc zijn ook niet bepaald geweldig ontworpen. Ze staan weliswaar op studiofoam op mn bureau, maar op volle sterkte kan je ze bij muziek met veel beats (bijv. keiharde gabberhouse of hoe dat tegenwoordig dan ook moge heten) tevens gebruiken als ventilator. De lucht uit de bassreflexpoorten wordt recht in je gezicht geblazen, dat is overduidelijk voelbaar. En ik kan me goed indenken dat dit flink doordreunt bij de buren.
8
Hifi algemeen / Commentaar op nieuwe setup?
« Laatste bericht door Madhill Gepost op Gisteren om 19:09:20 »
Hallo Allemaal, Ik ben een hernieuwde hifi liefhebber uit het noorden des lands. Ik ben jaren geleden gestopt met het vinyl en mijn installatie de deur uit gedaan. Nu mis ik het typische geluid en gevoel dus ik ga een nieuwe installatie aanschaffen. Bij Hobo hebben ze een aanbieding: NAD C368 versterker en Dale Opticon 5 luidsprekers plus een module voor streaming. Daarbij wil ik een platenspeler, Pro-ject The Classic met een Ortofon 2M silver MM Element kopen. Allemaal niet goedkoop maar ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en opmerkingen! :think:
9
Achtergrondartikelen / Re: Versterkerkeuze op wetenschappelijke wijze
« Laatste bericht door PeterD Gepost op Gisteren om 16:37:29 »
Kan ik wel waarderen, zulke uitgebreide posts met inhoud.

 :idol:
10
Zelfbouw en modificatie luidsprekers / Re: Zuil met sub + 3-weg
« Laatste bericht door nossie Gepost op Gisteren om 12:07:17 »
Na lezen, advies bij een hifi zelfbouw specialist zie ik er toch nog even van af.
De zelfbouw specialist zei net als jullie al zeiden dat dit toch te hoog gegrepen is voor mij (de beginneling)...  ::)  8)
Ook de combinatie van sub + 3-weg in n zuil niet makkelijk is of bijna zelfs onmogelijk.
Er zijn wel 4-weg systemen maar dan gaat het niet om 3-weg met sub.

Ik leg het voor nu even naast me neer en ga overwegen of ik als onervaren luidspreker bouwer een bestaande kit ga aanschaffen en deze ga bouwen. Dit is allemaal getest en berekent en waarom zou ik het wiel opnieuw willen uitvinden.

Misschien ooit in de toekomst..... (droomde hij verder...).

Iedereen bedankt voor jullie bijdrage.
Ik heb nog wel een vraagje over het aansluiten van m'n sub maar dat in een nieuw topic.

Nogmaals allemaal bedankt.

Mvrgr,

Nossie
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10