Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door Han Gepost op Vandaag om 00:39:43 »
Nu nog mooie grote speakers. Dat staat veel mooier bij de ruimte💪

Dat vind ik een mooie. Er zijn grote speakers die kleiner klinken dan de IMF Compact 2tjes van Snarfie.
2
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door erikjan Gepost op Gisteren om 23:26:48 »
Snarfie, dat akoestiek 60% van de geluidsbeleving bepaalt is een zware onderschatting van akoestiek, en tegelijk een zeer zware overschatting van de elektronica. Luidsprekers en akoestiek bepalen voor meer dan 99% de kwaliteit. Voldoende versterker voldoet nog eens 0,9999% en de rest is simpelweg niet hoorbaar, behalve als je er in gelooft.
3
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door supernova Gepost op Gisteren om 19:58:07 »
Nu nog mooie grote speakers. Dat staat veel mooier bij de ruimte💪
4
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door Snarfie Gepost op Gisteren om 19:43:31 »
Ben 18 jaar geleden verhuist van een 2 onder een kap jaren 30 woning met een symetrische kamer 10 diep 3,90 breed dikke tappijt op de vloer plus erker met gordijn dat zowat om me heen lag werkelijk minimale reflectie en perfecte demping. Tuin 18 meter diep daar keek ik in als ik naar mn muziek luisterde iets van psychische diepte werking ofzo. Alles van JK voor eindtrap speakers gemodificerde CD speler etc etc. Dat geluid was vloeibaar (dus akoestiek) en heb ik nooit meer terug gehad :imao: Heb nu een L vormige woonkamer die JK set klonk nergens meer naar. Indien ik daar flink aan de slag met dempings materiaal was gegaan lag ik hoogstwaarschijnlijk in scheiding. Akoestiek is toch ruim 60% van je kwaliteit vermoed ik.
De zolder is nu mijn men-cave  en daar (middels oa demping) begin ik weer iets terug te krijgen van dat geluid.
5
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door erikjan Gepost op Gisteren om 19:18:35 »
En in jouw specifieke geval helpt het. Dat doet geen generieke uitspraak.

Ik heb hier ook resonanties van het glaswerk in de kast. Daarbij gaat ontkoppelen niet helpen (betonvloer in een huis van 4 jaar oud op een PVC vloer).

Kwantum laminaat is natuurlijk geweldig! :)
6
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door Snarfie Gepost op Gisteren om 18:51:50 »
Dat testje van mij is natuurlijk subjectief. Dat resoneren zonder spikes was iets dat vermoed ik op mn tafel lag. Waar het mij omgaat is de stelling of spikes nou wel of niet koppelen of ontkoppelen. Door die spikes er weer onder te plaatsn verdween die resonantie meteen zonder dat de omstandigheden waren veranderd. Het enige wat ik dan kan concluderen is dat die spikes ervoor zorgen dat schijnbaar het contact tussen de speaker en haar omgeving tot op zekere hoogte verbroken is.
7
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door benjamin Gepost op Gisteren om 16:21:10 »
Wij zitten in zo'n jaren 80 rijtjeshuis, allemaal gewapend beton. Denk dat dat ook wel wat te maken heeft met die resonanties. Ik kan bijvoorbeeld mijn platenspeler gerust zo'n 20 cm. naast een luidspreker zetten, en dan op een behoorlijk volume draaien zonder last te hebben van rondzingen o.i.d.

In mijn vorige woning hoefde ik zo iets echt niet te proberen, want dan stuiterde mijn naald alle kanten uit, daar hadden we parket.
8
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door Snarfie Gepost op Gisteren om 15:10:12 »
Moet ik toch eens zo'n Kwantum laminaat vloer gaan aanschaffen kunnen die spikes weg.  :think:
9
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door benjamin Gepost op Gisteren om 13:47:15 »
Heb per box vier wieltjes met rubberen 'banden' er onder. (handig als je aan het stofzuigen bent).
Dat staat op mijn state-of the-art Kwantum laminaatvloer niks te resoneren. Daarvoor op viltjes trouwens ook niet.
10
Akoestiek / Re: ontkoppelen koppelen
« Laatste bericht door Snarfie Gepost op Gisteren om 13:04:19 »
Ok ik kon het niet laten ben na ruim 30 jaar weer eens een testje aan het doen m.b.t. loskoppelen van m.n. speakers van de omgeving. Zoals op de foto plaats ik mijn speakers (vroeger grote kolom JK Optima 3 nu IMF compact II monitors) op 1 ½ cm rubber een stoeptegel en spikes. Resultaat een verbluffend helder 3D beeld met veel lucht om instrumenten en vooral stemmen mits goeie versterker etc. etc. Bronnen NAD C370 – Philip CD 630 met JK filter – Interlink JK type IITja heb eerst de spikes van beide speakers verwijderd. Vervolgens “De Night Fly” Donald Fagen op gezet. “De Night Fly” dient bijzonder goeie audio componenten nodig te hebben om het spannend te laten klinken een iets mindere versterker (of die koud is) of boxen maar zeker akoestiek zorgen ervoor dat deze CD saai klinkt. Indien alle componenten redelijk optimaal zijn begint het echt te leven en komt alles in balans. Wat opviel zonder spikes is de stem niet meer los kwam maar zat in de speaker instrumenten er een beetje omheen. Klonk niet slecht maar ik miste detail en plaatsing ach kan suggestief zijn.

Vervolgen alleen linker speaker spikes gemonteerd en met de balans een links recht vergelijk gemaakt moet toch ondanks stereo kanalen redelijk het zelfde klinken indien spikes niks uit maken. Nou vergeet het maar links met spikes klonk aanzienlijk meer gedetailleerd en helder dan recht op alle vlakken midden, hoog en laag strakker. In deze combinatie (ene speaker met andere zonder spikes) was het homogene totaal beeld weg klonk on samenhangend geen balans (dus die spikes moeten iets doen).

Nou laten we de speaker kabels even wisselen kan misschien wel iets met Speaker plaatsing te maken hebben resultaat exact het zelfde links helder en open rechts zeg maar alles bleef in de speaker en kwam niet in die maten los als links.
De “Night Fly” daar zit niet veel bas in dus voor het laag maar even Soul to Soul uit de kast gehaald en 'keep on moving” opgezet eerst zonder spikes beide speakers.  Tja de boel om me heen (weet niet wat) maar het begon te resoneren. Spikes eronder en de resonantie was verdwenen en alles klonk weer strak. Ben geen wetenschapper maar voor mij is het duidelijk het zijn die spikes die de speakers van hun omgeving/ondergrond ontkoppelen wat meer voor dan nadelen heeft. Voordelen stuk gedetailleerder mooi 3D beeld. Nadeel die Compact II zijn al in het hoog aan de scherpe kant en dat word er met spikes niet beter op dus ik ben de eerste reflectie met demping materiaal te lijf gegaan wat het hoog nu een stuk rustiger gemaakt heeft.
Heb maar weer snel die spikes onder beide speaker geplaatst. Ben weer klaar voor de komende 30 jaar met testen.Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10