Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Meestal zijn het vooral de voedingen die een risico zijn als ik een zekering voor en achter mijn ringkernen zet denk ik dat ik best wel redelijk veilig zit daarom dat ik de ringkernen in België zou kopen (waarschijnlijk komen die even zeer uit China). Alles in een Alu behuizing plus belangrijk mijn toestellen krijgen enkel spanning als ik ook daadwerkelijk thuis ben en aan het luisteren dus dat van de brandverzekering denk ik dat nog wel gaat mee vallen, het is niet dat die dingen ineens sponaan energie uit de lucht gaan halen om te ontbranden anders waren ze goud waard :)

Ik heb de indruk dat er veel te vinden is over de echt goedkope klasse D dingetjes ook zelfs met wat modificaties maar de duurdere dingen worden zelden gekocht of getest. Ik heb een aantal dingen die onderweg zijn en denk dat ik mij eens ga wagen aan zo 1 setje te kopen en te testen met een normale voeding. Voor 50 euro wil ik de gok wel eens wagen :) als het niks is kan ik ze nog wel in de garage of zo gebruiken.
2
Analoge bronnen / Re: Phono interlink
« Laatste bericht door Be tweeter Gepost op Vandaag om 08:38:04 »
Het effect van een kabel?
Een coaxiale kabel heeft weerstand, parallelcapaciteit, inductie, gevoeligheid voor instralen en di-electrische verliezen.
Bij een interlink tussen bijvoorbeeld een cd speler en een versterker is de aanstuurimpedantie laag en de afsluitimpedantie redelijk hoog. Dit zorgt ervoor dat de invloed van alle bovengenoemde eigenschappen geminimaliseerd wordt. In de praktijk pas hoorbaar bij interlinks van enkele tientallen meters aangesloten op een TAPE OUT uitgang met een wat hogere aanstuurimpedantie ( zelf geconstateerd in de praktijk) de kabelcapaciteit naar massa tezamen met de aanstuurimpedantie zorgen dan voor een laagdoorlaatfilter met hoogverlies tot gevolg.
Bij een MM platenspelerelement ligt het anders want dat is een spanningsbron met een inductief/resistief karakter. Daarachter komt de armbedrading, interlink en phonovoorversterker met elk hun eigen capaciteit naar massa. Deze kun je optellen en ze vormen samen met de gezamenlijke serieweerstand en de elementinductie een gedempte trillingskring. De fabrikant van het element adviseert meestal een afsluitcapaciteit voor een zo recht mogelijke weergave. Die dien je dus te bereiken door de totale capaciteit daarop af te stemmen.
Bij MM is, net als bij gitaarelementen en microfoons de klank afhankelijk van de kabel maar dat is besides the point het zegt iets over een al dan niet correct afsluiting en niets over de 'klank' van de kabel.
Zoals Fotohuis eerder al correct aanvulde speelt dit niet bij MC elementen.
3
Luidsprekers en subwoofers / Re: Standby vd woofer in de war
« Laatste bericht door Be tweeter Gepost op Vandaag om 08:10:05 »
Een stoorpuls van bijvoorbeeld een uitschakelende koelkast manifesteert zich als een felle spanningspiek die capacitief aan de chassis van de aangesloten apparaten kan worden doorgegeven. Doordat deze spanning op de diverse chassis niet voor alle apparaten eender is krijg je potentiaalvereffening via de massa van de signaalkabels en dit leidt tot een ongewenste (zeer) lichte plop in het ontvangende apparaat. Deze plop wordt door een tweetal opamps met een hoge gaininstelling versterkt, gelijkgericht en als inschakelsignaal voor de sub gebruikt.
Het is een soort aardlus voor hoogfrequentstoringen en wanneer je de steker van de versterker eruit haalt onderbreek je de aardlus maar neem je niet de storingsbron weg.
Probeer anders je triggersignaal in orde te krijgen, dat is juist bedoeld om o.a. dit soort shit te voorkomen.

Het is niet zo erg dat je zelf mogelijke oorzaken aandraagt maar het is wel reuze-irri dat je tips van mensen die tientallen jaren hun brood in de audio hebben verdiend niet eens uitprobeert.

4
Versterkers en receivers / Onkyo TX-SR444 HDMI/handshake-probleem
« Laatste bericht door udoerwin Gepost op Vandaag om 08:09:11 »
Beste allen,

Ik heb een probleem met mijn Onkyo waar ik niet uitkom. Ik heb (sinds de reparatie die geen soelaas bood) Onkyo al vier keer een bericht gestuurd via de supportpagina op de website, maar ik krijg geen reactie (waarmee het de laatste keer is dat ik Onkyo of Pioneer aanschaf, maar dat terzijde).

Het bericht is in het Engels omdat ik dat naar de support heb gestuurd, zodat de internationale support mee kon lezen. Weet iemand wat de oorzaak kan zijn? Ik heb nu een 'workaround' door de Blurayspeler via een digitale tulpverbinding op de receiver aan te sluiten voor audio, maar dat is onhandig en eigenlijk van de zotte.

Bedankt vast!

I have a problem with my TX-SR444 in relation to HDMI. When using a source such as my Pioneer Bluray player or my Macbook Pro (HDMI input), it irregularly starts a handshake with the TV and/or the source mentioned. The ‘HDMI’ letters in the display blink for a few seconds and sound is interrupted. This is VERY annoying to me when I am enjoying music.
This problem only occurs with audio, such as a cd (on the Pioneer) or music (on my laptop), never with video. I have tried many things to overcome this problem, but none have succeeded. I think a firmware update is necessary. The things I have done (to rule these out):
-   Replacing all cables
-   Having the HDMI unit replaced at Onkyo Netherlands under warranty
-   Updating the Philips TV to the latest firmware
-   Adding a CEC killer to the TV out cable (a piece of hardware)
-   Adding a HDMI switch in order to kill the signal to the TV whenever listening to music (a switch between TV out on the receiver and the TV, set to ‘2’ whereby the connection is interrupted)
-   Contacting Philips and ask for advice, they advised the following:
-   Setting both the receiver and TV to CEC on (with or without CEC killer installed), no effect. And then another problem arises: I cannot select HDMI throughput (with receiver in standby mode) to CBL/SAT, to which input I have connected the TV decoder. Thus I must always turn the receiver on if I want to watch TV, and I don’t want this.
I do not want to turn on CEC because then the TV will switch on if I want to listen to music and turn on the Bluray player. I only want the music to be played on my speakers, not the TV. So please do not advise me to turn CEC on, but instead update the firmware.
5
Analoge bronnen / Re: Phono interlink
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Vandaag om 07:50:36 »
Wat is eigelijk dan het effect van de kabel. Of wel zit dat verschil meer in hoge of lage tonen? En geld hier ook dat als je de specs van de kabel weet, je ook voor een goedkope kabel kan gaan? En zijn er goedkope kabels waarvan de fabrikant netjes de specs opgeeft?
6
Hifi algemeen / Re: Centerspeakers in 2.0 hifi opstelling gebruiken
« Laatste bericht door supernova Gepost op Vandaag om 00:59:52 »
Infinity Kappa centers. Werkt uitstekend. Ik heb er wel een subwoofer bij zitten, maar zonder gaat ook, omdat ik al twee hele grote speakers heb staan voor de Stereo set en eerder ook nog eens twee grote voor de tv/suround werd het te druk hier met ook nog eens 7 surround speakers. Ik heb het dus voor de ruimte gedaan. Ik heb vijf van díe kappa centers en ook nog 4 Infinity simal.
7
Muziek, artiesten, evenementen en optredens / Re: Welke muziek heb je nu opstaan?
« Laatste bericht door benjamin Gepost op Vandaag om 00:11:15 »
Barclay James Harvest - Blue John's Blues. (BJH and other short stories)https://www.youtube.com/watch?v=ZfwQU1cHrJk
8
Luidsprekers en subwoofers / Re: Standby vd woofer in de war
« Laatste bericht door blackmolley Gepost op Gisteren om 21:37:53 »
Net even een ander testje geprobeerd:
De versterker volledig van het stroomnet af (voorgaande testen was altijd met versterker op standby), subwoofer kabel in de versterker, woofer uit, subwoofer kabel in de woofer --> woofer blijft keurig uit.... 

Lekstroom in de versterker uitgang ????

Je zou haast zeggen 'so much voor koelkasten' ...  :sceptic:
9
Zelfbouw en modificatie elektronica / Re: Chinese Clone's van versterkers ... iemand ervaring?
« Laatste bericht door erikjan Gepost op Gisteren om 17:16:26 »
CE certificatie zegt op zich helemaal niets, dat is een certificaat dat de fabrikant er zelf op mag plakken.

Waar je wel beducht voor moet zijn is de elektrische veiligheid. Op de BBC hadden ze daar een mooi voorbeeld van: led lampen uit China die enthousiast gewoon de 230 V op de buitenkant hadden staan.
10
Luidsprekers en subwoofers / Re: Standby vd woofer in de war
« Laatste bericht door supernova Gepost op Gisteren om 17:14:01 »
OK, dan moet ik gaan twijfelen aan mijn 230V ...

a) hoe zorgt 'activiteit/schakelingen' in het/mijn stroomnet dat mijn woofer aanslaat? Is mijn sub kabel dan de antenne dit alles opvangt  en de woofer vertaalt dat weer naar activiteit van de versterker ?
b) waarom had mijn oude woofer daar geen last van ?
en nog veel belangrijker:
c) wat doe ik er aan ?  Ook al weet ik dat het van de koelkast, router, cv is ... die apparatuur kan ik niet zomaar uitschakelen ten faveure van mijn woofer .... Ja sorry wijffie, het vlees is verrot maar ik heb ff de vriezer uitgezet anders klinkt mijn muziek niet zo lekker..
koop dan een andere woofer, misschien ben je er dan vanaf. En misschien niet. Ik haak af.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10