Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Luidsprekers en subwoofers / Re: AR3a Improved speakers repareren?
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Gisteren om 23:55:27 »
Wat betreft de ferrofluid kan ik nog wel een mis zitten:
“He mentions that the Improveds did not use the same tweeter as the original 3a. It's a ferrofluid cooled model”
https://community.classicspeakerpages.net/topic/9576-ar-3a-improved-are-they-worth-repairing/
Mijn ervaring met ingedroogde ferrofluid is dat de tweeter dof gaat klinken, maar als ferrofluid ook voor schel kan zorgen, laat ik me graag corrigeren  ;)
2
Luidsprekers en subwoofers / Re: AR3a Improved speakers repareren?
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Gisteren om 23:22:02 »
Hallo Peter,

Er kunnen verschillende zaken aan de hand zijn. Maar als ik jou verhaal lees denk ik dat het probleem niet in de luidspreker units zelf zit maar in het filter. Als er elco’s in het filter zitten kunnen deze verlopen en daardoor kan een luidspreker anders gaan klinken. Er werden in die oude luidsprekers geen Ferrofluid gebruikt (het uitdrogen door ouderdom zou juist de luidsprekers dof laten klinken en jij hebt het over schel).
Ik kan de componenten van jou filter nameten en de luidsprekers meten om te zien hoe ze nu reageren.
Gezien er in Utrecht geen electronica winkel meer is moet ik onderdelen altijd bestellen. Dus je bent je luidsprekers wel even kwijt. Ben zelf liefhebber van vintage luidsprekers. Units repareren is een vak apart. Dus mochten die toch defect zijn dan kan ik Total speaker repair aanraden https://www.total-speaker-repair.nl
Mocht je interesse hebben om ze door mij te laten nameten, stuur mij dan maar een persoonlijk berichtje
Woon dus in Utrecht, dus dat is niet heel ver van Den Bosch.
3
Luidsprekers en subwoofers / AR3a Improved speakers repareren?
« Laatste bericht door PeterStereo Gepost op Gisteren om 22:32:48 »
Een jaar geleden gepost maar ik kwam niet heel veel verder. Vandaar de update.
Ik heb in de jaren tachtig tweedehands speakers AR3a Improved gekocht. Altijd met plezier naar geluisterd, maar nu zijn ze aan reparatie toe. De dynamiek van het geluid is nog steeds goed, maar de hoge tonen of midtonen van 1 speaker werken in elk geval niet goed genoeg. Deze geeft dus een schel geluid. In de bassen heb ik ooit nieuwe rubber ringen laten plaatsen. Bas klinkt volgens mij oke, maar wat me opvalt, is dat deze bij het draaien van muziek nooit bewegen. Ik heb het dan over niet te hard luistervolume. Is dat normaal? En weet iemand een betrouwbare reparateur/liefhebber, die ze kan repareren? Omgeving Den Bosch.   
4
Analoge bronnen / Re: Kromme lp's recht krijgen
« Laatste bericht door sterremuur Gepost op 20 juli 2021, 11:58:22 »
Plaat "warm" afspelen.
 >:D
5
Luidsprekers en subwoofers / Re: Hoeveel Elac luisteraars in dit Forum
« Laatste bericht door frits denon Gepost op 19 juli 2021, 22:01:29 »
Kwam dit nieuws tegen van Andrew Jones van Elac:

It is with great excitement that I announce the next chapter in my life and career. After a fun and fulfilling 6 years with ELAC I have left to pursue a fantastic opportunity that has presented itself.
More details will follow in due course.
I leave behind at ELAC friends that came with me and new friends I made, and a team that has great talent and a bright future.
I am very grateful to have been a part of the amazing success that everyone achieved. It was an amazing experience.
I now look forward to new adventures, new designs and interesting times!
6
Analoge bronnen / Re: Kromme lp's recht krijgen
« Laatste bericht door peter23 Gepost op 19 juli 2021, 21:39:23 »
Bij de optie om de plaat tussen twee glasplaten in een oven te verhitten tot ze weer strak is, kunnen er véél dingen foutlopen. Gewichten gebruiken op de plaat om ze plat te dwingen en dat een paar weken zo te laten tot het "houdt", kan ook al problemen opleveren.

Klopt! Ik heb in het verleden alle opties uitvoerig uitgeprobeerd, en geloof me.. niets gaat een kromme of gebochelde lp vlak krijgen. Het enige wat rest is weggooien of als decoratie aan de wand!

Een lichte afwijking van met name een 140 grams plaat is inderdaad prima te ondervangen met een clamp.
7
Analoge bronnen / Re: Kromme lp's recht krijgen
« Laatste bericht door Bloom Gepost op 19 juli 2021, 18:24:05 »
Bij de optie om de plaat tussen twee glasplaten in een oven te verhitten tot ze weer strak is, kunnen er véél dingen foutlopen. Gewichten gebruiken op de plaat om ze plat te dwingen en dat een paar weken zo te laten tot het "houdt", kan ook al problemen opleveren. Als je plaat niet 100% schoon is, kunnen vuildeeltjes in de groeven geperst worden. Met teveel druk kunnen de groeven van een vinylplaat ook nog vervormd raken en dan ben je nog verder van huis.

Als de vervorming van de vinylplaat niet al te erg is, kun je gebruik maken van clamping.
Zoiets van Pro-Ject bijvoorbeeld:
(<klik!)
Het kost 79 euro.
Een andere optie is deze van Audio Technica:
(<klik!)
En deze kost 59 euro.
8
Analoge bronnen / Re: Kromme lp's recht krijgen
« Laatste bericht door 3000 hertz Gepost op 19 juli 2021, 16:18:17 »
Er bestaan zilverkleurige schijfjes van ongeveer die grootte, die totaal geen last hebben van dit fenomeen. Je hebt er alleen wel een speciale speler voor nodig.  ;D

Ja ja, maak er maar een grap van, van dit serieuze probleem. Je zal er maar last van hebben  ;D
Uiteraard gebruik ik die zilveren schijfjes ook. Ik weet nog goed, dat ik de aller eerste draaide (Avalon van Roxy Music) Wat een kwaliteit. Ik begrijp ook weinig van de opleving van de Lp. Met al zijn tekortkomingen.
Zweving, niet goed geperst, dwarskracht, krassen en dus tikken, na 20 minuten de plaat weer omdraaien, slijtende naalden, etc etc.
9
Muziek, artiesten, evenementen en optredens / Re: Welke muziek heb je nu opstaan?
« Laatste bericht door benjamin Gepost op 18 juli 2021, 16:26:22 »
Dit is wat ik een beetje probeer te vertellen;

Op 3 minuut 20 wordt het nummer compleet opengebroken door een ontketende muzikant, die de song 1000% een boost geeft, Andy latimer van Camel zei het al met "Song within a Song", de kunst om met een totaal andere insteek een meesterlijke zet te geven aan het nummer waar je net lekker naar zat te luisteren.

Is dat toeval? Denk het wel...net het moment, en de gemoedstoestand waar de muzikant zich op dat moment in bevind.
Wordt dat toevallig nu net vereeuwigd door een bandrecorder die meeloopt: tsja: dan krijg je magie/emotie die niet op papier te schrijven is.

Uriah Heep- Devils Daughter. 3 minuut 20 gebeurt het, de hele band gaat volledig 'los'....of hoe je het ook noemen wilt, jammer dat het allemaal zo kort duurt, bah: mooie liedjes duren nooit lang.
https://www.youtube.com/watch?v=RXC8iYrqlF4
10
Muziek, artiesten, evenementen en optredens / Re: Welke muziek heb je nu opstaan?
« Laatste bericht door benjamin Gepost op 18 juli 2021, 15:44:56 »
Ik zal ongetwijfeld bevooroordeeld zijn door het magistrale spel op "Pyramid", zeg maar gewoon de tweede track van "Behind the Gardens".

Vollenweider laat alles (bas, begeleiding én solo) door elkaar lopen in een magistraal elixer van apotheoses, met een paar schreeuwende hoogtepunten die IMHO alleen vergeleken kunnen worden met een "Great gig in the Sky" van Pink Floyd's "Dark Side Of The Moon", of de gitaarsolo van Mick Box die komt binnenstormen op "Devil's Daughter" van Uriah Heep's "Return to Fantasy".

Dat soort momenten in muziek zorgen ervoor dat je jezelf totaal overrompeld voelt door pure kwaliteit en feeling van de muzikant(en).

"Quiet Places" is zeer zeker maestro: maar het kippenvel wat meneer eerder flikte lukt hem bij mij (helaas....) niet meer.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10