hififorum.nl

Home cinema hardware => Weergave van beeld en videobronnen => Topic gestart door: Ziggo57 op 15 januari 2018, 14:21:13

Titel: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 15 januari 2018, 14:21:13
wil graag de mediabox via mijn homecinema set met mijn tv verbinden en niet rechtstreeks met de tv
krijg dan echter geen beeld, echter wel geluid
bij directe verbinding van de mediabox naar mijn tv werkt het beeld en het geluid beide goed
gewenste aansluiting dus: mediabox > hdmi > home cinema > hdmi > tv

reactie Ziggo: dit ondersteunen wij niet (...), mediabox moet rechtstreeks op tv aangesloten worden

heb diverse testen uitgevoerd:
hdmi-kabels gewisseld
hdmi-ingangen op home cinema gewisseld
hdmi-ingangen op tv gewisseld
maakt allemaal niet uit
andere apparatuur zoals een mediaplayer werkt prima via genoemde aansluiting
oude upc box deed het ook op die manier goed

instellingen mediabox:
hdmi resolutie: automatisch/1080p/1080i maakt niet uit
hdmi video aansluiting: automatisch/rgb maakt niet uit

kortom volgens mij heb ik alles wel geprobeerd
lijkt er op dat het signal van de mediabox niet herkend wordt door mijn home cinema
wat ik erg vreemd vind, want is toch een gewoon hdmi-signaal zou je zeggen

wie-o-wie heeft er een idee?

apparatuur:
Ziggo Mediabox XL
NAD home cinema T757
Samsung TV UE46C6700

alvast bedankt voor het meedenken!

PS ook geplaatst in ziggo forum
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Mokumer45 op 15 januari 2018, 14:37:20
Wat een l*lverhaal van Ziggo! Bij mij draait het al jaren via de Ziggo (UPC) box zonder enig probleem en volgens mij bij een heleboel anderen idem. Geen idee wat het probleem kan zijn, misschien een instelling in je TV? Dat is nl het enige, wat veranderd is.
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Be tweeter op 15 januari 2018, 15:15:16
Met de Ziggo Horizon heb ik al meer ellende meegemaakt dan met alle andere op de markt zijnde set top boxen die op de markt zijn bij elkaar. Dit gekoppeld aan een arrogant ondersteuningsregime waarbij de andere apparatuur onveranderlijk de schuld krijgt. Zie het dan maar eens uit te zoeken.
Je zou nog wat kunnen proberen via de importeur van NAD.
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: PeterD op 15 januari 2018, 16:12:28

Kun je op de NAD ook "HDMI pass through" instellen?

Anders denk ik dat het een HDCP probleem is.
Dit is een kopieer bescherming binnen het HDMI protocol dat wellicht nu bij MXL echt gebruikt wordt.
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 15 januari 2018, 18:17:49
Op de NAD kun je voor video eigenlijk niks instellen
Dat bevestigt mijn indruk dat de NAD in feite al ‘pass through’ Toepast

Mogelijk herkent de mediabox de NAD niet als zijnde soort van monitor / beeldscherm
Kan me zo voorstellen dat Ziggo het video signaal enigszins afschermt maar misschien is dat te ver gedacht
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 15 januari 2018, 18:19:52
Op tv kan ik verder ook weinig instellen en zoals gemeld doet de mediabox het prima indien rechtstreeks op tv aangesloten
Ligt dus niet aan tv volgens mij
Ook proberen op meerdere HDMI ingangen van tv maakt dus niet uit
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Kermit op 15 januari 2018, 19:40:34
Heb je HDMI uitgang van je receiver geprobeerd?
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 15 januari 2018, 19:49:07
Hoe bedoel je?
De tv zit aangesloten op de HDMI uitgang van de NAD, dat werkt
Aansluiten van de mediabox op 1 van de hdmi ingangen van de NAD werkt dus niet
Althans de NAD krijgt geen video signaal binnen van de mediabox en dus stuurt de NAD het video signaal ook niet door naar de tv
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Kermit op 15 januari 2018, 20:29:27
Ben je wel eens het set-up menu ingegaan? Daar moet je wel wat regelen. Zie handleiding vanaf pagina 19.
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 15 januari 2018, 22:06:58
Ja is mij (erg) bekend, maar daar kun je voor video niks instellen
Nog opmerking uit de manual: de NAD heeft wel een video converter maar gebruikt deze alleen om kwalitatief mindere signalen naar HD om te zetten zodat deze op de uitgang beschikbaar zij in betere kwaliteit
Maar daar kan ik mij ook weinig bij voorstellen dat het signaal uit de mediabox zodanig omgezet wordt dat het niet weergegeven wordt op de HDMI uitgang
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Kermit op 15 januari 2018, 22:26:56
Daar kun je instellen dat bijv. HDMI 1 gebruikt wordt om audio en videosignalen te ontvangen.

 
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 16 januari 2018, 15:16:43
Ja staat goed en ook op andere instellingen / ingangen getest dus daar zit het hem niet in
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 16 januari 2018, 20:07:49
Lijkt er op dat uitgaand video signaal van de mediabox niet geaccpteerd wordt door de NAD
Dat moet volgens mij uit de mediabox komen
Mogelijk idd iets met HDCP , zie eerdere opmerking
Hoe los je dat op?
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: PeterD op 16 januari 2018, 21:00:40

Niet getest, maar zoek eens op de bekende Chinese sites naar "HDCP Remover".
Voor € 10,- kom je een heel eind.

Goed de recensies lezen!
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 17 januari 2018, 14:07:17
Interessant nieuw feit ... en dus toch niet goed genoeg getest: met culpa
Als ik het HDMI-videosignaal van de mediabox op component zet YCbCr werkt het wel (!) via de NAD
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Mokumer45 op 17 januari 2018, 14:11:53
Gefeliciteerd! Dus toch een instelling.
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 17 januari 2018, 16:12:15
Ja in principe opgelost
Echter blijft toch vreemd waarom niet via HDMI werkt, geluid werkt tenslotte wel
Moet toch iets zijn in HDMI passthrough / HDCP protectie / handshake van mediabox en/of NAD
Ik ga NAD ook nog wel benaderen
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: PeterD op 17 januari 2018, 19:22:03

En component doet HD?

Mooi!
Gefeliciteerd  :armswing:
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Ziggo57 op 18 januari 2018, 17:49:41
Helaas te vroeg gejuicht ...
Volgende dag alles aangezet en geen beeld!
Na wat getest blijkt als de stroom van de mediabox eraf gaat circa 1 min dus steker eruit krijg ik daarna wel beeld
Helaas ook weer niet altijd van de 5x 2x gelukt ....
Bovendien als ik beeld heb en ik kies een andere bron op de NAD ben ik het beeld kwijt
Kortom topic blijft geopend
Ga binnenkort verder testen
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Be tweeter op 19 januari 2018, 07:28:55
Dat is inderdaad een vaker voorkomende iets met Horizon dat opnieuw afdwingen van de HDMI handshake kan leiden tot beeldherstel. Sommige van mijn klanten moeten de Horizon soms aan en uitzetten na het niet precies in de goede volgorde opstarten van tv en Horizon om beeld te krijgen.
Titel: Re: geen beeld mediabox indien aansluiting via home cinema set
Bericht door: Mokumer45 op 19 januari 2018, 14:06:46
Ben ik blij, dat ik niet de Horizon box heb, maar een ouder type Media box (zonder opname mogelijkheid) van Ziggo (eigenlijk nog UPC) heb. Nooit dat soort problemen. Alleen nogal vervelend (om het netjes te zeggen), dat deze problemen nog steeds bij dit type box voorkomen en niet verholpen zijn. Ik heb een Smart TV, waarbij ik rechtstreeks vanaf de tv op neem op een op de tv aangesloten HDD. Werkt prima.
PS: helpt het soms, als je eerst je tv aan zet, dan even een aantal seconden wacht en dan pas je Horizon box?