Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Versterkers en receivers / Re: Akai aa5210db recappen of transistor(s) vervangen?
« Laatste bericht door Ruud13 Gepost op Vandaag om 01:18:32 »
Bedankt voor de tip, ik zie inderdaad op het toonregelingsbord dat de transistors daar ook zwarte poten hebben gekregen.
Verder zie ik een paar transistors op het main amplifier bord en een op het voedingsbord met zwarte poten. Het lijkt me, voor zover ik weet, verstandig die ook te vervangen.

Al moet ik trouwens wel zeggen dat Akai deze versterker best netjes heeft afgewerkt; geen rattennesten aan bedrading in deze bak.

Als je nou eens om te beginnen er probeert achter te komen in welk deel van de versterker het gekraak zit. Scheid dan bijvoorbeeld voor wat het linker kanaal betreft de voor- en eindversterker door de doorverbinding tussen pre out en main in los te nemen. Als je nu nog gekraak hoort, zit de ellende geheid in het linker kanaal van de eindversterker. Hoor je geen gekraak meer dan zit het gekraak in de voorversterker. Gekraak in zowel voor- als eindversterker kan vanzelfsprekend ook maar misschien blijft die dubbele pech je bespaard.

Gekraak kan zitten in de diverse schakelaars bejaarde transistoren, elcootjes, keramische condensatoren en weerstanden. Dat is dus een kwestie van oudhollands fout zoeken. De voeding lijkt me niet verdacht anders zou je gekraak horen in beide kanalen.
2
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Hoe ervaren we onze audio
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Gisteren om 22:28:53 »
X2
Er is al te veel sprake van fake science en alternative facts in de wereld naar mijn mening.
Ook mee eens, maar ben zelf niet gelovig, toch respecteer ik mijn christelijke collega, leg alleen netjes uit zonder hem te veroordelen waarom ik er niet in geloof. En je hebt wel eens van die mensen die hardnekkig mij proberen te overtuigen van hun gelijkheid, dan vraag ik altijd netjes wat hun geloof kost, en leg ik uit dat mijn leer €10,- per maand kost met hemel garantie (en voor €15,- ben je gegarandeerd van een VIP plaats). PS heb nog geen leden  ;)

voorbeeld:
"AudioQuest RCA Noise-Stopper Caps"

"In een wereld die ondergedompeld is in RF/EMI storing hebben we allen behoefte aan het geluid van de stilte…niets maakt een audio/video systeem zo irriterend als RF storing – de vloek voor dynamiek en helderheid. Om de hoeveelheid RF storing die je systeem binnendringt te beperken bevelen we je aan om alle ongebruikte RCA en XLR ingangen te voorzien van een afdekkapje. Je zult aangenaam verrast worden door de zwartere achtergrond, het diepere geluidsbeeld en de rijkere en meer voldoening gevende ervaring.

Zeg me na: “Ik laat de pre-out/main-in aansluitingen het geluid van mijn systeem niet verpesten!” De meeste receivers met een pre-out/main-in aansluiting maken gebruik van metalen pinnen om het circuit te sluiten. Door deze metalen pinnen te vervangen door de AudioQuest Preamp jumpers zal de vervorming op deze ‘brug’ verminderen, waardoor je het schonere en heldere geluid krijgt dat je graag wilt hebben"

Ik zeg:
hallelujah price AudioQuest!
3
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Hoe ervaren we onze audio
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Gisteren om 22:20:21 »
Maar als je gaat beweren dat dat apparaat veel beter klinkt dan een ander goed apparaat, dan wordt het een andere discussie en daar is dit forum vrij uniek in.
Dat vind ik ook prima, lekker met beide voeten op de grond, maar je kunt iemand dat ook op een subtiele, prettige manier duidelijk maken. Gewoon rustig uitleggen dat dit forum met een nuchtere blik kijkt naar audio. En natuurlijk kopen mensen een dure B&O installatie ook voor het uiterlijk, het zijn geen gewone vierkante kastjes.
Je ziet dan op een geven moment een discussie waar vragen voorkomen als: "Maar wat heb jij gestudeerd" of dat iets uitmaakt hoe iemand naar muziek luistert en beleeft. En ja ik ben het eens hoor, er worden heel wat dingen beweert die totaal geen onderbouwing hebben. Claims dat het beter klinkt (voor de beleving van die mensen) en die vaak ook aardig wat moeten kosten zoals te dure kabels, plankjes, houdertjes, dopjes enz. Mensen op dit forum worden vaak gewaarschuwd voor deze (laat maar zeggen) audio kwakzalverij. Maar als iemand bij zijn standpunt blijft dat zijn te dure kabel in zijn beleving beter klinkt, laat ik hem/haar maar in die beleving. Het is natuurlijk wel goed om uit te leggen waarom een investering zonde is van je zuur verdiende centjes, maar het zijn/haar centjes, niet de mijne.
(zie ook mijn vorige post "De beste RCA kabel die je kan kopen!" moet duidelijk zijn dat ik hier de humor zeker van in zie.)

Maar ik vind het al heel lang prima vertoeven hier.
Zekers er zijn ook veel leuke stukjes te lezen en mensen geven elkaar veel goede tips. Ik ben een stuk wijzer geworden hoe ik mijn platenspeler moet inregelen na lezen van info op dit forum. En ik vind het leuk om te lezen hoe mensen hun set hebben opgebouwd vernieuwd etc.
4
De stamtafel / Re: Wat is je nieuwste aanwinst ?
« Laatste bericht door Michel82 Gepost op Gisteren om 18:44:18 »
Tussen al het Hi-Fi geweld een oudje tussendoor. Ben zelf gek op wat oudere radio's. en kon het niet laten om deze op te pikken van een radiobeurs. Een Philips BF 183 uit 1949. Werkt prima, een genot om naar te luisteren.


En niet 1 maar twee Uher report 4000 IC. Beide met draagtas, accu en voeding. Spelen beide prima.

5
De stamtafel / Re: Je Horloge
« Laatste bericht door Michel82 Gepost op Gisteren om 18:26:31 »
Interessante topic :). Ongeveer 10 jaar geleden deze casio MTP-4700 gekocht ( foto komt van internet, maar ziet er exact hetzelfde uit ). Vond de combinatie van zwart en zilver erg mooi, niet overdreven groot.  Draag hem nog steeds dagelijks.

6
Over hififorum.nl / Re: https: ?
« Laatste bericht door sterremuur Gepost op Gisteren om 15:34:15 »
Ander forum dat nog niet over is gestapt.
7
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Hoe ervaren we onze audio
« Laatste bericht door Be tweeter Gepost op Gisteren om 07:35:35 »
X2
Er is al te veel sprake van fake science en alternative facts in de wereld naar mijn mening.
8
Pseudowetenschap in hifi land / Re: Hoe ervaren we onze audio
« Laatste bericht door Han Gepost op Gisteren om 01:05:48 »
Je kunt het op een aantal verschillende manieren bekijken: een Rolex is een pols uurwerkje waarop je kunt zien hoe laat het is. Maar het is ook een sierraad en er zijn mensen die het als een prestige object beschouwen.

Een Bugatti Veyron is een voertuig dat je van A naar B brengt, maar er zijn mensen die dat anders beleven.

Als je op dit forum post dat je een peperduur apparaat hebt gekocht en daar heel blij mee bent, is geen enkel probleem en we zijn blij dat jij er blij mee bent.

Maar als je gaat beweren dat dat apparaat veel beter klinkt dan een ander goed apparaat, dan wordt het een andere discussie en daar is dit forum vrij uniek in.

Niet iedereen kan daar goed tegen en op andere forums wordt de meest belachelijke onzin getolereerd, hier ligt dat iets anders.

Maar ik vind het al heel lang prima vertoeven hier.
9
Pseudowetenschap in hifi land / Hoe ervaren we onze audio
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Gisteren om 00:03:50 »
Helaas zie ik op dit forum te vaak dat mensen elkaar niet in hun waarden laten. Er wordt al snel naar de enkeltjes getrapt. Wat ik persoonlijk jammer vind is dat beleving niet wordt gewaardeerd. Natuurlijk (zie mijn vorige post hier) zijn er zaken die niet kloppen en bedrijven die mensen proberen geld uit hun zakken te kloppen (maar daar waarschuwen ook genoeg voor, en als je dan toch €1500 wilt uitgeven voor een RCA kabel, ondanks onze mening over deze investering...he f*ck it....go for it). Wat ik jammer vind is dat er heel veel goede tips over muziek wordt gegeven, maar daar zie ik veel minder leuke discussies over dan het wel of niet aanschaffen van een DAC. Sommige onderdelen doen het beter, zoals de mensen die zich bezig houden met het bouwen van mooie luidsprekersystemen (en ja ik zit soms watertandend te kijken naar deze projecten!). Mijn eerste aanvaring was een ervaring die ik had opgedaan had bij een audio winkel met verschillende versterkers (van NAD) die tijdens de demo in mijn ervaring de duurdere versterker beter klonk (maar waar ik zelf niet echt overtuigd was dat die meerprijs ook mij meer plezier zou beleven). Het is dan grappig als je zo'n opmerking maakt dat er dan gelijk mensen beginnen met schoppen: onzin, ABX, je bent gek! Nee ik heb me laten verlijden door verkopers die (ook met passie) een boterham proberen te verdienen in de hifi wereld die niet meer het zelfde was als in de jaren 70, waar honderden mensen naar een Firato gingen. Maar goed, ook al had die vergelijking in een ABX test stuk gelopen, op het moment er een goede prijs/kwaliteit verhouding wordt aangeboden en mij een goed gevoel geeft als ik naar muziek luister (en daar gaat het om) dan wil ik best dat extra betalen! Laten we het eens anders zien, ik ga naar een wijn handelaar en laat mij adviseren over een wijn, na het prettige advies van een flesje van €16,- drink ik met veel plezier de wijn op. Ik beleef de smaak (stukje kaas er bij) en ben tevreden over deze aanschaf. Dan plaats ik op een forum mijn mening over mijn ervaring...en ja hoor, ik had deze kwaliteit ook bij AH kunnen kopen voor €4,95. Maar mensen vergeten dan dat de beleving er niet is. beleving zorgt ervoor dat we in een andere stemming komen en misschien anders de kwaliteit beleven. Goed voorbeeld is de beleving in een restaurant met een leuk gezelschap of dat je in je uppie een bord eten besteld. Deze beleving wordt te vaak genegeerd op dit forum. Mijn tip, laten we elkaar en nieuwe mensen uitleggen dat het misschien een beleving is geweest waarom iets beter klinkt, maar laten we vooral de mensen in hun waarden. En geef aan dat het volgens jou mening een beleving is geweest, zonder ze voor gek te verklaren en geef als tip dat ze nog eens kritisch moeten luisteren voordat ze (te) veel geld uit geven aan een belevenis. Een ieder kan dan zelf bepalen of ze de uitgaven willen doen, of dat ze toch verder gaan nadenken over de investering. Dus voor de duidelijkheid: "Die kabel klinkt beter" (antwoord) Onzin alle kabels "klinken het zelfde" = niet goed "Waarschijnlijk heb je dit zo ervaren, maar het kan goed zijn dat deze ervaring niet hebt als je nogmaals kritisch luistert" = al beter    "Heb je de prijs/kwaliteit al overwogen?" = ook een goede tip! En ja als iemand dan echt vast houdt aan de beleving....dan zeg ik, daar kan geen ABX test tegen op, ook al is het zonde van het geld....het is zijn/haar beleving.
10
Over hififorum.nl / Re: https: ?
« Laatste bericht door MarcF88 Gepost op 13 augustus 2018, 08:34:52 »
Yes well done, mijn Firefox begin zich echt al zorgen te maken.

@sterremuur: AFF?

Ik zat zelf eerder te denken aan de rest van de AVG...
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10