Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
Luidsprekers en subwoofers / Solosound electrostaten actief aansturen
« Laatste bericht door Sjaak Gepost op Vandaag om 21:02:48 »
1)Ik wil mijn Solosound electrostaten actief aansturen, maar ik vraag mij af wat ik moet doen om de subwoofer aan te sluiten. Die is nu nog passief. Ik ben in het bezit van twee type subwoofers. Een type van 1 kast met de twee B200 KEF woofers en de TLS1; het type met 1 woofer met dubbelgewonden spreekspoel.
Kan ik gewoon de passieve filters bypassen en de uitgang van de eindversterker direct op de speakers aansluiten?
2)Nu heb ik twee stel "4 elements"electrostaten en ik had gedacht om er een "8 elements" van te maken. Moet ik de electrostaten in serie of paralel aansluiten. Aangezien electrostaten zich als condensators gedragen en niet als weerstanden weet ik niet wat het beste is of dat het Řbethaupt gaat.
De ge´ntregeerde versterker is een Dussun Vi6 waarvan de voor- en eindtrap gescheiden kunnen worden. De tweede eind versterker is de Arcam DIVA P75+. Het elektronische wisselfilter is van Solosound. Waarbij ik denk dat de arcam het beste op de subwoofer aangesloten kan worden, maar dat kan ook proefondervindelijk vastgesteld worden.

2
De stamtafel / Re: Wat is je nieuwste aanwinst ?
« Laatste bericht door Raymond1 Gepost op Vandaag om 17:39:13 »
Iets geheel anders, maar iets wat ik al 25 jaar geleden wilde hebben: een terrarium met een koppeltje baardagames. Die radiatorfolie is een experiment van mij om de boel wat te isoleren. Tzt komt er nog een achterwand in.

3
Citaat
Ik ben het eens met de tip voor actieve luidsprekers (eventueel aangevuld met dsp)

Derhalve bouw ik mijn eigen MFB's met dsp en met Murata opnemer:
https://piratelogic.nl/?p=nl.accelerometers
4
Ik ben het eens met de tip voor actieve luidsprekers (eventueel aangevuld met dsp)
De opmerking dat grotere speakers het diepere laag slechter zouden weergeven is ongefundeerd. Wel komen grotere speakers met hun uitgebreidere laagbereik meer in de staande golf-probleemgebieden van de luisterruimte. Geen negatieve eigenschap van de grotere luidspreker maar van de luisterruimte derhalve.
5
Hangt van de gevoeligheid van je luidsprekers af, hoe ver je ervandaan zit en hoe luid je wil spelen.
In de link "versterkers" in mijn signatuur vind je een formule en een Excel-spreadsheet waarmee je kunt berekenen welk vermogen je nodig hebt voor je luidsprekers, je luisterafstand en het gewenste crescendovolume in dB. (Een crescendo is een piek die meer dan een paar seconden lang volgehouden moet worden.)
6
90%..dacht het niet!
7
Muziek, artiesten, evenementen en optredens / Re: Welke muziek heb je nu opstaan?
« Laatste bericht door benjamin Gepost op Gisteren om 21:58:27 »
Moby -  In This World. (18)......... briljante track van een briljante plaat.  :idol:
https://www.youtube.com/watch?v=gmP_gH9F3yc&index=2&list=PLjIuADMrDKIYqeGZ89IRz153pANOf-bMP
8
Luidsprekers en subwoofers / Re: Bang & Olufsen Beolab Penta 3
« Laatste bericht door Bloom Gepost op Gisteren om 12:26:33 »
Momenteel staan de Penta's  op mijn slaapkamer en stuur ik ze met dit aan:

Voorversterker: NobSound Mini 6J1 buizenvoorversterker (nieuw 45 euro)
(<klik!)

Bron: NobSound Hifi Stereo Ape flac lossless Music player (nieuw 38 euro)
(<klik!)
In feite werd mij de duurdere versie met buizen geleverd, maar ik had deze versie zonder buizen besteld. Maakt niet uit, speelt goed.

Hoe werkt het? Ik steek een usb-stick met mijn favoriete muziek in de muziekspeler. Die onthoudt waar hij gebleven was en bij het aanzetten speelt hij automatisch verder vanaf het moment waar hij laatst gepauzeerd was. Je moet er dus alleen aan denken hem even op pauze te zetten vooraleer hem uit te schakelen.
De zeer goedkope buizenvoorversterker (die overigens net als de muziekspeler perfect werkt) dient puur om het volume te regelen. Normaal zou dat ook gekund hebben met de muziekspeler die geleverd wordt met een afstandsbediening waarop een volume op en neer staat, maar ik ben absoluut geen fan van digitale volumeregelingen en verkies dus een gewone analoge. Afstandsbediening is niet nodig. Ik stel het volume in en de speler moet gewoon afspelen wat er op de usb-stick staat. Komt hij op het einde van die stick, gewoon opnieuw beginnen. Werkt allemaal uit de kunst. Dit systeem gebruik ik overigens als wekker met een stopcontacttimer.
10
Luidsprekers en subwoofers / Re: Advies aanschaf nieuwe versterker + boekenplankspeakers: upgrade
« Laatste bericht door Laan Gepost op Gisteren om 00:35:57 »
Er is niks tegen boekenplankspeakers. Ze kunnen idd beter klinken dan vloerstaanders, al was het omdat ze niet pogen de laagste frequenties weer te geven. Iets wat goedkopere vloerstaanders wel doen maar vaak niet zo goed. Is het om het optische aspect, een dominante kast in je kamer, dan is dat een ander (persoonlijk) verhaal. Verder moet zoals eerder gezegd een boekenplank speaker op een goede standaard. Die kosten ook geld tenzij je zelf iets kan maken voor een lage prijs.

Een goede audio adviseur zal je pas de dikke versterker aanraden als duidelijk is welke speaker je kiest en wat je daarmee gaat doen. In 90% van de toepassingen in de praktijk en bij 90% van de speakers is 2x15 watt meer dan genoeg.
Pagina's: [1] 2 3 4 5 ... 10