Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 5 6 ... 10
11
Versterkers en bewerkers / Re: Nieuwe AV receiver
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Vandaag om 07:23:50 »
Crown XLS klasse D versterkers: heel veel power voor weinig geld. https://www.bax-shop.nl/versterkers/crown
bijvoorbeeld de XLS 2502 krijgt door veel audio reviewers zeer positive beoordelingen. Kan 2 ohm aan qua belasting
https://youtu.be/MhAYKBSVRcQ
Deze is makkelijk met je arcam te koppelen omdat je de Crown kan afstellen (Gain) op je voorversterker output.

Er zijn ook kleinere modellen van deze versterker zoals de Crown DriveCore XLS 1502 versterker €361,-


12
Luidsprekers en subwoofers / Re: Audiolab Axis
« Laatste bericht door Mmuetst Gepost op Gisteren om 22:32:48 »
De buizenversterker kan ook naar de luidsprekers komen  ;) €1500,- is een aardig bedrag, maar dat maakt de keuze ook weer moeilijker omdat er veel te vinden is voor dat geld. Klasse D versterkers kunnen veel grip hebben op je bas speakers. Het verhaal dat deze versterkers slecht klinken is al lang achterhaald. Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld de Crown XLS serie geweldig. Het zijn klasse D versterkers voor weinig geld zoals de Crown XLS 2502 met een puist aan vermogen. Bij zo’n versterker moet je dan nog wel een voorversterker aanschaffen. En je moet niet op het uiterlijk kijken van deze eindversterker (hij is eigenlijk bedoeld in een 19” rack voor een PA systeem. XTZSounds maken ook betaalbare klasse D versterkers. Ook bij deze heb je een voorversterker nodig. Wil je toch iets in één apparaat dan is de Yamaha A-S801 misschien een optie (krijg je er ook nog een DAC bij) deze versterker heeft ook een mm Phono voorversterker ingebouwd en een dac. Wat ik persoonlijk mooi vind aan deze versterkers is hun jaren 70 looks (oog wil ook wat). Tja voor €1500,- kan ik nog wel 100 mooie versterkers van verschillende fabrikanten opnoemen.
13
Hifi algemeen / Ben op zoek naar een nieuwe koptelefoon......
« Laatste bericht door Nicolaas2018 Gepost op Gisteren om 22:17:34 »
Dag allemaal,

Voor onderweg en aan de laptop gebruik ik zo'n kleinte van B&W, een P3.
Voor echt luisteren gebruik ik (al zo's 25 jaar....) een Sennheiser HD600

Geluid bevalt nog steeds prima maar........zou iets meet bass kunnen hebben en vooral: open air dus er lekt geluid uit en er komt geluid door binnen.

Ik heb wat gezocht en kwam op een Shure SRH1540 uit. Kreeg een leuke beoordeling in What HiFi.
Iemand die persoonlijke ervaring met deze koptelefoon heeft?

Alvast bedankt, veel luisterplezier en stay safe!

Nico
14
Hifi algemeen / Re: Vinyl vs CD vs streaming
« Laatste bericht door Nicolaas2018 Gepost op Gisteren om 22:08:59 »
Ach ja, CD, vinyl, tape, sttreaming............kan allemaal goed klinken maar doet het niet altijd.

Ook ik heb lp's uit de jaren 70/begin 80 die beter klinken dan hun CD tegenhangers maar dat zegt mij persoonlijk niets. Kan aan van alles en nog wat liggen en eerlijk gezegd kan het me niet zo ontzettend boeien waar het nou precies aan ligt.
Wat me wel opvalt is dat sommige re-releases (van die 180 gram uitvoeringen) niet beter klinken dan de originelen. Wel zijn ze nieuw en kras- en tikvrij, dus ze worden gereinigd en meteen opgenomen, net als vroeger :-)

Voor mij is muziek plezier en emotie, of ik nou Jazz, klassiek of iets electronisch als Kraftwerk luister.
Om de één of andere reden vind ik bij vinyl "beter" bij jazz passen dan bij CD (rustig plaat opzetten, whisky erbij, relaxen maar) terwijl ik klassiek graag vanaf CD luister..........vooral Satie, binnen een seconde van heel stil naar volle sterkte.

Ik heb geen top installatie (Arcam versterker en CD speler, DUAL 704 met Nagaoka en shibata naked diamond, PMC speakers, Sennheiser HD600) maar voor mij voldoet het en ik geniet er van.

Streaming doe ik niet aan; ik wil de muziek(drager) in mijn handen kunnen houden, liefst op een dusdanig formaat dat er een boekwerkje met teksten en foto's bij zit.

Zal wel aan de leeftijd liggen......
15
Luidsprekers en subwoofers / Re: Audiolab Axis
« Laatste bericht door Axis Gepost op Gisteren om 21:41:19 »
Om terug te komen op de vraag van Axis, wat mag het kosten. Waar ga je voor, mag het evil zijn en buizen gebruiken? Buizen kunnen vaak juist het middengebied heel mooi invullen. In het laag zijn ze minder in controle ( maar dat hangt ook van de luidsprekers in combinatie met de versterker). Zo hebben buizen ook een nadeel: ze slijten, maar bij verschillende luidsprekers die ik bezit hebben ze mijn hart gestolen. Als je het leuk vind en in de buurt van Utrecht woont, dan kunnen we wat apparatuur uitproberen die ik bezit in combinatie met die Audiolab Axis, ik vind aan mijn kant leuk om deze luidsprekers te beluisteren.

Fijn dat je terugkomt op mijn vraag  ;) Bedankt voor de uitnodiging, dat waardeer ik erg! Op dit moment wordt het alleen moeilijk om af te spreken en daarnaast wegen de Axissen 60 kg per stuk, dus die heb je niet zomaar even meegenomen  :o
Ik wil tot €1500 aan de versterker spenderen en sta eigenlijk voor alles open. Bas controle is best belangrijk, want ik heb nogal wat muziek waarin double bassdrum een prominente rol speelt (progressive metal/rock).
16
Versterkers en bewerkers / Re: Nieuwe AV receiver
« Laatste bericht door Subbuilder Gepost op Gisteren om 19:00:30 »
De dips van de Calliope enerzijds, kunnen het verklaren.
Maar wanneer je dirac gebruikt en je boost te veel in het laag, gaat de Arcam gewoon teveel vermogen moeten geven op een bepaald punt. Je moet echt zien wat je daarmee doet en niet bvb akoestische dips proberen boosten. Dat verstookt enkel vermogen en heeft geen nut.
17
Versterkers en receivers / harman kardon dpr 1005
« Laatste bericht door Aking Gepost op Gisteren om 18:55:09 »
Hallo ik zit met een probleem ik heb een Herman Kardon versterker een harman kardon dpr 1005 kunne scoorde ik wil graag digitaal geluid maar ik ontvang alleen maar stereo krijg bij speaker lay-out ook alleen maar links rechts te zien en 48 PCM heb hem gewoon verbonden met digitale audio kabel daar ligt het niet aan en ook niet aan tv want mijn blu-ray speler pakt die wel gwn suround kan iemand mijn a u b helpen heb ik dikke set werkt het niet
18
Sets van leden / Re: Hans zijn set
« Laatste bericht door Vincent Kars Gepost op Gisteren om 15:54:41 »
Is dit wat voor je?Voor slechts  27.000 is hij van jou......
19
Versterkers en bewerkers / Re: Nieuwe AV receiver
« Laatste bericht door Bloom Gepost op Gisteren om 14:37:39 »
Ik heb even de specs van je Tag McLaren Calliope speakers opgezocht en dat zijn er met een impedantie van gemiddeld 4 Ohm en een gevoeligheid van 88 dB (per 2,83V per meter). Dat verklaart meteen waarom je Arcam daar zo'n moeite mee heeft. Ze zullen waarschijnlijk dippen tot 2 Ohm en met die eerder beperkte gevoeligheid moet je meestal al de volumeknop behoorlijk opendraaien, toch als je zo'n 3 meter van je luidsprekers af zit.

Het idee om een krachtiger eindversterker voor de fronts aan de pre-outs van de Arcam te hangen is zeker niet slecht en lost het probleem op, als je tenminste een goeie versterker kiest. Ik raad aan uit te kijken naar 2dehands eindversterkers van Nikko. Die kosten niet te veel en zijn heel erg goed. Een PA-versterker van bijvoorbeeld Behringer kan ook.
Zowel de XTX als de Elac hebben ook voldoende vermogen in 4 Ohm.
20
Versterkers en bewerkers / Re: Nieuwe AV receiver
« Laatste bericht door hinno99p Gepost op Gisteren om 14:00:49 »
Heren Subbuilder en Bloom: nog 1x keer advies aub.
Het zal een oeverloos gedoe met de dealer worden die zegt dat op andere speakers dan mijn TAG McLarens, de Arcam AVS550 het geweldig doet zonder fault 01 foutmeldingen. Ik ben eerder van plan geweest om, als de Arcam super zou bevallen, 2 plafond speakers erbij te zetten die dan aangestuurd moeten worden via een aparte eindbak op de pre-out van de Arcam.
Ik kan dan eigenlijk net zo goed in plaats daarvan een eindversterker met voldoende power kopen voor de 2 frontspeakers. Ik zat eens rond te neuzen en zonder direct 1000-en euries te besteden, kwam ik zeer goede recensies tegen van b.v. de XTX Edge A2-300 of de Elac Alchemy DPA-2.
Jullie zijn duidelijk kundiger dan ik op dit gebied dus ik hoor graag jullie advies.
Pagina's: 1 [2] 3 4 5 6 ... 10