Auteur Topic: Synergy Acoustics: even voorstellen!  (gelezen 2512 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

CT1000

 • *****
 • Berichten: 1219
  • Synergy Acoustics
Synergy Acoustics: even voorstellen!
« Gepost op: 16 oktober 2013, 19:20:01 »

 
Synergy Acoustics is een jonge onderneming die hoogwaardige luidsprekers en apparatuur ontwikkelt. Onze focus ligt op het bereiken van een zeer goede geluidskwaliteit in normale kamers. Dat doen we door een optimale synergie tussen de hardware en de ruimte na te streven.
               
Rotterdam,  10 oktober 2013

Onze missie

Synergy Acoustics heeft tot doel muziek en filmgeluid in huiskamers, HT’s en studio’s te laten klinken zoals het door de makers bedoeld is. Deze doelstelling is niet uniek, maar de manier waarop we die nastreven wel. De meeste fabrikanten zijn gefocust op de producten die ze maken, maar houden niet of nauwelijks rekening met de invloed van de akoestiek. De traditionele benadering heeft dan ook geresulteerd in een overvloed aan hifi-componenten en luidsprekers op de markt die in normale huiskamers maar een fractie van hun volledige potentieel laten horen. Synergy Acoustics onderscheidt zich door de fundamentele problemen van geluidsweergave aan te pakken.


Niet iedere muziekliefhebber wil een woonkamer als die van Ethan Winer van RealTraps!

Fundamentele problemen

Over welke problemen hebben we het dan?

Problemen met de laagweergave:
 • Voor diep en krachtig laag zijn grote luidsprekerkasten vereist.
 • De hoeveelheid en de diepgang van het laag van een luidspreker matchen vaak niet goed met de akoestische eigenschappen van de ruimte (in veel situaties is het vinden van een luidspreker die bij de kamer past een kwestie van ‘trial & error’).
 • In elke kamer heb je te maken met staande golven. Die leiden tot een boemende bas bij bepaalde noten, maar juist tot het wegvallen van andere noten.

Plaatsen van de luidsprekers in de ruimte is vaak lastig:
 • Voor een neutrale klank en een goede stereoafbeelding is het voor het midden en hoog belangrijk dat de luidsprekers ver van alle wanden en andere reflecterende objecten worden opgesteld.
 • De plek die optimaal is voor de klank van het midden en hoog, is doorgaans niet optimaal voor de weergave van lage tonen.

De akoestiek van veel ruimtes is erg levendig:
 • Bij drukke muziek en wat hogere geluidsniveaus loopt de ruimte vaak ‘vol’ met geluid. Dit leidt er toe dat het geluid rommelig en vermoeiend wordt.


Te veel galm en reflecties kunnen leiden tot luistermoeheid.


Onze oplossingen

Monitorluidsprekers
Het meest unieke product in ons gamma zijn de monitorluidsprekers, die het frequentiegebied vanaf het lage middengebied tot en met het hoogste hoog voor hun rekening nemen. In onze luidsprekers passen we een aantal eigen innovaties toe, waarmee wij een zogeheten unidirectioneel afstraalgedrag hebben weten te realiseren. Dat wil zeggen dat het geluid van lage tot hoge frequenties alleen naar voren wordt afgestraald.

Doordat er aan de achterzijde praktisch geen geluid wordt afgestraald, kan deze luidspreker daarom zeer dicht tegen de voorwand worden geplaatst. Bovendien is onze luidspreker door die richtwerking in vergelijking met conventionele luidsprekers minder gevoelig voor enige asymmetrie in de opstelling, en voor plaatsing dicht bij muren of meubels.

Een ander voordeel van deze richtwerking is dat er relatief veel geluid direct naar de luisteraar gestuurd wordt, maar juist weinig richting de rest van de kamer. Dit heeft tot gevolg dat je meer van de opname, en minder van je eigen kamer hoort.

Laagmodules en DSP
Voor de lage frequenties maken wij gebruik van separate, compacte laagluidsprekers. Deze laagmodules zorgen ten eerste voor een krachtig en afgronddiep laag, maar kunnen bovendien door strategische plaatsing en afregeling worden gebruikt om staande golven op te heffen.

Daarnaast zullen wij een voorversterker met een geavanceerde digitale signaal processor (DSP) aanbieden. De DSP fungeert als wisselfilter tussen de laagmodules en de monitoren, maar kan ook gebruikt worden voor digitale ruimtecorrectie. De combinatie van separate laagmodules en ruimtecorrectie leidt tot een strakke laagweergave op de belangrijkste luisterplek, maar ook tot beduidend minder laagproblemen elders in de kamer.

In het geval van conventionele luidsprekers, variëren de hoeveelheid en diepgang van het laag per exemplaar. Voor een optimale laagweergave is het van belang dat de hoeveelheid laag en de diepgang ervan aansluiten bij de akoestiek van de ruimte waarin de luidsprekers worden geplaatst. Doorgaans is trial & error de toegepaste methode om tot goede resultaten te komen. In andere gevallen worden onvolkomenheden simpelweg geaccepteerd. Onze aanpak maakt dit alles onnodig.

Professionele installatie
Voor een optimaal resultaat komen wij een Synergy Acoustics systeem zelf bij de klant installeren en afregelen. Daarbij zoeken we samen met de klant naar de beste opstelling en regelen we de DSP af, eventueel met aanpassingen naar smaak van de klant. Indien gewenst kunnen wij op basis van metingen ter plaatse ook adviezen geven met betrekking tot eventuele akoestische aanpassingen. Soms kan een kleine aanpassing al grote klankmatige gevolgen hebben.


Goed geluid in normale kamers!
 
Over Synergy Acoustics

De mensen
Synergy Acoustics is opgericht door Auke te Winkel, Martijn Mensink en Martin Ros. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens onze studies aan de Universiteit Twente. We zijn alle drie al jaren zeer geïnteresseerd in geluidsweergave, film en muziek. Deze gedeelde interesses hebben ons dan ook samengebracht. Aanvankelijk kwamen we samen om (onder het genot van één of meerdere biertjes) kennis en ervaringen te delen. Na verloop van tijd begonnen we ook samen aan experimenten met onder meer verschillende luidsprekerprincipes, subwooferconfiguraties en een zelf ontwikkelde DSP. Op een zeker moment realiseerden we ons dat wat wij deden voor eigen gebruik, voor meer mensen interessant zou kunnen zijn. Daarom hebben we besloten Synergy Acoustics op te richten.

Binnen Synergy Acoustics staat teamwerk centraal, maar ieder van ons is wel hoofdverantwoordelijke voor specifieke aspecten. Martijn houdt zich met name bezig met de externe communicatie en de bedrijfskundige aspecten van het ondernemen. Auke is de industrieel ontwerper. Hij is de designer en is verantwoordelijk voor het regelen van productie. Martin is de elektrotechneut. Hij doet het technisch ontwerp van de apparatuur en dan met name de DSP. Gezamenlijk houden we ons bezig met waar het allemaal mee begonnen is: het bedenken van nieuwe oplossingen om geluidsweergave te verbeteren.

De onderneming
Vooralsnog doen we Synergy Acoustics parttime en vanuit huis. We zullen de onderneming zo ‘lean’ mogelijk opbouwen, zonder onnodig risico. Dat bereiken we door een hoop dingen zelf te doen en zo min mogelijk kosten te maken. We zien onszelf graag als ambitieus, doch realistisch. We hebben dan ook de doelstelling om ons op termijn alle drie fulltime op de onderneming te gaan richten. Het is lastig om in de toekomst te kijken. We hebben echter de intentie om, na een voet aan de grond te hebben gekregen in Nederland, al gauw onze blik te verruimen naar het buitenland. Onze producten en aanpak zijn uniek en bieden een duidelijke meerwaarde. We hopen dan ook dat we onze boodschap duidelijk kunnen uitdragen en dat andere mensen zien wat wij zien:

“Synergy Acoustics is de logische volgende stap in geluidsweergave” ;)
 


Een impressie van onze monitorluidsprekers. Let wel, het is een render, dus kleine ontwerpdetails kunnen nog veranderen.

Wat kun je de komende tijd van ons verwachten?

Webpagina
Onlangs hebben we een “pre-launch landing page” online gezet, zie www.synergyacoustics.nl. Deze pagina is bedoeld als teaser en biedt de mogelijkheid om contact met ons op te nemen, tot de definitieve website op 1 januari 2014 gelanceerd wordt.

Social media
Tot aan de lancering zullen we geleidelijk aan steeds meer informatie over onze producten en diensten naar buiten brengen. Dat doen we via Twitter en Facebook, maar uiteraard ook hier.

Hififorum
Onder de alias CT1000 is Martijn al enkele jaren actief op dit forum. Zijn naam op het forum zal worden veranderd in Martijn – Synergy Acoustics zijn. Martin en Auke zullen binnenkort ook lid worden.

Wij willen aan het forum bijdragen door onze kennis te delen. Daarnaast zijn wij bereikbaar voor specifieke vragen met betrekking tot Synergy Acoustics. Mocht je een vraag aan ons hebben, al dan niet gerelateerd aan Synergy Acoustics, of mocht je willen dat wij ons mengen in een specifiek topic, schroom niet om ons een berichtje te sturen.

In dit topic zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

Actie!

Ga naar onze webpagina op www.synergyacoustics.nl en laat je emailadres achter. We sturen je dan een herinnering als we op 1 januari 2014 onze website lanceren. Je kunt op de pagina aangeven of je enkel deze herinnering wilt ontvangen, of dat je ook onze nieuwsbrief wilt ontvangen. Vrees niet! We versturen onze nieuwsbrief niet te vaak en je krijgt van ons geen “no-news news-updates”.

Abonneer je op ons twitteraccount, en ga naar onze facebookpagina en like ons. Op dit moment zijn beide nog betrekkelijk leeg, maar tegen het eind oktober willen we de social media actief gaan gebruiken.

Maar vooral…

We hopen in deze fase vooral feedback van jullie te ontvangen! Dat kan via dit topic, maar het is ook mogelijk ons via PM of email te benaderen. Graag horen we jullie complimenten, kritiek, vragen, of suggesties hoe we zaken nog beter kunnen doen!
Martijn - Synergy Acoustics

erikjan

 • *****
 • Berichten: 3821
Re: Synergy Acoustics: even voorstellen!
« Reactie #1 Gepost op: 16 oktober 2013, 20:22:16 »
Welkom en succes!
“What're quantum mechanics?"
"I don't know. People who repair quantums, I suppose.”
― Terry Pratchett, Eric

autograph 12

 • *****
 • Berichten: 1279
Re: Synergy Acoustics: even voorstellen!
« Reactie #2 Gepost op: 16 oktober 2013, 20:27:55 »
Vooral veel respect om een nieuw bedrijf te starten, wens je van harte dat het een sukses wordt ;) ;) ;)

Peter.

CT1000

 • *****
 • Berichten: 1219
  • Synergy Acoustics
Re: Synergy Acoustics: even voorstellen!
« Reactie #3 Gepost op: 24 oktober 2013, 12:20:14 »
Bedankt heren!
Martijn - Synergy Acoustics

blikjebier

 • ****
 • Berichten: 863
Re: Synergy Acoustics: even voorstellen!
« Reactie #4 Gepost op: 25 oktober 2013, 11:12:22 »
Gaan de DSP oplossingen van Synergy Acoustics ook werken met een analoge versterker?
Ik heb bijvoorbeeld geen digitale versterker en mijn componenten hebben ook geen digitale uitgang.

edit: bedenk me net dat mijn bluray speler wel een digitale uitgang heeft..
Naim CD5i | Chromecast Audio| SMSL M8 USB DAC | Naim Nait 5i | Monitor Audio RX1 > Atacama Nexus 5i

> Mijn set <

CT1000

 • *****
 • Berichten: 1219
  • Synergy Acoustics
Re: Synergy Acoustics: even voorstellen!
« Reactie #5 Gepost op: 25 oktober 2013, 12:17:26 »
Ik houd nog even een slag om de arm, omdat de DSP nog in ontwikkeling is. Met een redelijke zekerheid kan ik echter al wel de volgende zaken melden:

- Zowel analoge als digitale ingangen
- Zowel analoge als digitale uitgangen
- De meerkanaals volumeregelaar komt na de DSP (dat is de technisch meest elegante oplossing)

Je zou het apparaat daarom als voorversterker met geïntegreerde DSP kunnen zien. Je kunt het apparaat dan ook zonder problemen in combinatie met apparaten van andere aanbieders gebruiken. De DSP loopt op dit moment als een zonnetje, maar er gaat nog redelijk wat werk zitten in de UI en het verzorgen van de in- en uitgangen. We weten nog niet precies waar we op dit vlak gaan uitkomen.
Martijn - Synergy Acoustics