Auteur Topic: Falls Creator update van Windows 10  (gelezen 1314 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

erikjan

 • *****
 • Berichten: 3115
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #45 Gepost op: 2 februari 2018, 07:32:42 »
Microsoft raadt aan om een herinstallatie te doen bij een nieuwe versie. Dat lijken heel veel mensen over het hoofd te zien (en is zeer zwak van Microsoft IMHO).
“What're quantum mechanics?"
"I don't know. People who repair quantums, I suppose.”
― Terry Pratchett, Eric

turbomarco

 • Audiofiel .....kuch
 • *****
 • Berichten: 2329
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #46 Gepost op: 2 februari 2018, 10:00:40 »
Ik heb nu nog maar 1 pc op win10 draaien ,en dat enkel vanwege de nvme support en een beetje voor dx12 .
Zolang die goed blijft draaien laat ik het voor wat het is ,de overige systemen heb ik weer voorzien van win7 .

diyma


Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #47 Gepost op: 2 februari 2018, 20:40:22 »
Ik vind het ook zeer zwak van Microsoft dat ze zo slecht communiceren dat voor een nieuwe versie een herinstallatie het beste is. Hun eigen Windows update biedt die mogelijkheid in ieder geval niet. Zoals ik het heb meegemaakt is er vanaf Windows 7 alleen maar geupdate en geupgrade. Tig keer, totdat het zo'n puinhoop was geworden dat zelfs een schone installatie niet meer lukte zonder grondige schoonmaak- en reparatie-acties. Nergens kreeg je een tip voor een schone installatie. Enkel als je fikse problemen met de update had en je ging zoeken naar een oplossing, pas dan kwam je op verschillende gespecialiseerde computersites aanwijzingen tegen dat opnieuw installeren noodzakelijk was. Via de probleemoplossing van Windows zelf was het pas één van de laatste opties en je moest er actief naar zoeken. Ook vind ik het erg zwak dat de software van Microsoft om de zoveel tijd opnieuw moet worden geïnstalleerd om de goede werking ervan te blijven waarborgen. Alsof ze met alle updates zo'n zooitje maken van de software dat ze er zelf niet meer uitkomen. Nóg zwakker vind ik dat ze dat opnieuw installeren aan de gebruiker over laten en daar niet zelf mee komen. Lang niet iedereen is in staat om een pc opnieuw te installeren dus heel veel mensen worden daardoor in de problemen gebracht. En hebben vervolgens hulp van buitenaf nodig,al dan niet betaald. Je zou er bijna wat van gaan denken...

Want ondanks alle update-ellende vind ik toch wel dat, áls Windows 10 eenmaal goed draait, het draait als een tierelier en het een voor mij uitstekend te gebruiken besturingssysteem is. Zelfs zo goed, dat ik geen rede zie om op iets anders over te stappen. En dat ik die update-ellende maar voor lief neem, wanneer het eenmaal weer in orde is. Dat maakt het (in ieder geval voor mij) telkens toch weer erg lastig om een beslissing te nemen of je overstapt op een ander systeem of niet. En ik denk dat dat voor veel meer mensen geldt.

Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #48 Gepost op: 15 februari 2018, 22:34:21 »
Nou, er is wel wat veranderd maar niet veel. Gister kwam er weer een update voorbij en je raad het al....  de meuk liep vast, wát een verrassing. Maar na éénmaal de pc geforceerd opnieuw te hebben opgestart werd de installatie toch voltooid. Ze lijken wat bijgeleerd te hebben, maar toch. Volledig nieuwe installatie uitgevoerd, berg bestanden kwijt en nog steeds doet zich hetzelfde probleem voor. Misschien ga ik nog eens een schone installatie via een usb-stick uitvoeren, maar mijn vertrouwen in Windows wordt steeds minder. Dat de pc de afgelopen dagen uitstekend werkte doet daar weinig aan af, naar mijn gevoel is dat meer een zoethoudertje.

Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #49 Gepost op: 23 februari 2018, 21:13:54 »
The story continious......

Van de week probeerde ik de wifi-kaart uit te zetten, omdat ik deze niet nodig heb. Zodra ik dit probeerde in het netwerkcentrum liep de pc totaal vast. Zelfs de muis muiste niet meer. Diverse malen geforceerd opnieuw opgestart en geprobeerd die kaart uit te zetten, totdat de pc helemaal niet meer wilde opstarten. Ik kreeg vervolgens de melding dat Windows niet goed geladen was. Ik kwam in het herstelscherm terecht en probeerde weer een schone installatie uit te voeren. De installatie liep vast op zo’n 34%, maar ging verder na opnieuw opstarten. Om vervolgens vast te lopen nadat de installatie voor 100% voltooid was. Er gebeurde helemaal niks meer, dus maar weer opnieuw opstarten. Vervolgens kreeg ik het scherm “Introductie” te zien met een venstertje “Windows niet volledig geïnstalleerd. Start opnieuw op om opnieuw te installeren.” Dit bleef telkensmaal terugkomen. Met veel moeite heb ik weer in het herstelscherm kunnen komen en probeerde ik nogmaals een schone installatie. Die ditmaal zonder vastlopen werd uitgevoerd. Maar helaas... de pc startte opnieuw op, ik kreeg het scherm “Introductie” te zien, daarna verscheen “opnieuw opstarten” in beeld, wat de pc vervolgens deed. En dat bleef hij doen, tig keer achter elkaar. En ik kon met geen mogelijkheid meer in het herstelscherm komen. Nu ben ik weer wat anders aan het proberen. Via de recoverysoftware op de pc zelf heb ik de harde schijf gewist en heb ik de pc helemaal teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Ten minste, ik hoop dat dat lukt want hij is daar op dit moment nog druk mee bezig. Maar nu heb ik wél weer Windows 7, geen 10. Ik ga wederom proberen Windows 10 erop te zetten, hopelijk lukt het nu wel, alhoewel ik er een hard hoofd in heb. Maar al dit gekloot heeft mij van één ding overtuigd: Windows gaat eruit! Ik ben er helemaal klaar mee. Zodra ik genoeg geld heb koop ik een Apple.

frits denon

 • **
 • Berichten: 161
 • HiFi is emotie
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #50 Gepost op: 23 februari 2018, 22:00:26 »
Voordat je veel geld uitgeeft aan een Apple zou ik toch de tip van Bloom voor Mint nog eens proberen.

Live USB maken en kijken wat je PC er mee doet. Wie weet krijg je een aangename verrassing. :wacko:
Oude(re) spullen van Scott, Denon, Hepta en Rel.

Pimmie1968

 • *****
 • Berichten: 1664
 • Geluid kun je voelen maar is nooit tastbaar
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #51 Gepost op: 23 februari 2018, 22:23:25 »
Beste Raymond,

Ik waardeer je tijd en geduld die je hier insteekt maar met mensen zoals jij zijn ze bij Apple heel blij mee.
Apple is niet beter of betrouwbaarder hoewel dat wel wordt beweerd.
Apple timmert alles dicht zodat jij de boel niet kan verkloten en daarom werkt het "altijd"
Niet dat een Apple apparaat altijd feilloos werkt hoor, ik kan je genoeg voorbeelden noemen van Apple gebruikers die het ding wel door het raam willen gooien. Uiteraard ieder zijn keus.
Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die Windows 10 gebruiken zonder problemen.
De reden(en) dat het bij jou niet lukt kan van alles zijn, is je pc wel geschikt? heb je een legitieme versie van windows 10? Heb je de juiste stappen gevolgd hoe van W7 naar W10 te gaan en zo zijn er nog wel een paar.
Pc's kunnen zo ingericht zijn om alleen de bijbehorende windows versie te draaien en laten het niet toe een andere versie te installeren.
Zomaar wat dingen die in me opkomen.
Ik ben niet anti Apple maar het is zeker niet het toverwoord!
« Laatst bewerkt op: 23 februari 2018, 22:25:45 door Pimmie1968 »
Rotel RC-1090 - Rotel RB-991 - Rotel RCD-991 - HDX-1000 - TDL Monitor

Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #52 Gepost op: 24 februari 2018, 00:12:12 »
Ik heb inmiddels dusdanig veel geprobeerd,heb dusdanig veel geduld gehad dat mijn besluit vast staat. Windows 7 was zojuist geïnstalleerd, ik probeer te upgraden naar Windows 10 en wederom loopt de installatie vast. Het wil gewoon maar niet lukken, terwijl mijn pc geschikt is voor Windows 10, het heeft er ten slotte gewoon op gedraaid. Sinds de pc is geupgrade naar Windows 10, ik denk al ruim een half jaar terug, heb ik telkens problemen ondervonden. Erg lang durende updates, die telkens kwamen op het moment dat ik mijn pc wilde uitzetten. Of updates die zomaar tussendoor kwamen en mijn pc voor minstens een half uur onbruikbaar maakten. Of nog veel langer. Ik heb engelengeduld en ik ben een volhouder, maar ik heb de grens bereikt. Windows gaat eruit. Ik kan mensen die Windows fijn vinden erg goed begrijpen, want als het éénmaal draait werkt het als een tierelier en vind ik het zélf ook een fijn besturingssysteem. Maar ik heb in de afgelopen tijd er dusdanig veel problemen mee gehad en het heeft me dusdanig veel moeite gekost om deze pc draaiende te houden, dat voor mij ieder vertrouwen in Windows verdwenen is. Natuurlijk besef ik me dat deze situatie waarschijnlijk een uitzondering is. En dat Apple uiteraard ook niet geheel probleemvrij zal zijn (weet ik eigenlijk wel uit ervaring, ook mijn Apple-apparatuur vertoont wel eens problemen die niet makkelijk op te lossen zijn) En dat er veel tevreden Windowsgebruikers zijn, maar ook enkele ontevredenen. En dat dat ook heus zal gelden voor Apple. En heel waarschijnlijk ook voor Linux. Apple zal blij zijn met een ontevreden Windows-gebruiker. En eveneens zal Windows blij zijn met een ontevreden Apple-gebruiker. Maar zo zijn er veel meer mogelijkheden. Ikzelf ben Apple-fan geworden nadat ik op mijn werk werd opgescheept met een telefoon en een tablet van Samsung. Werkten voor mij dusdanig slecht dat ik de overstap naar Apple heb gemaakt, ondanks dat de Samsungs me niks kostten en ik de Apples zelf moest betalen. Maar ik heb er nooit spijt van gehad. Een ieder heeft zijn eigen voorkeur, zo ook ik. Apples zijn duur, dat weet ik. Maar zijn ze té duur? Hangt helemaal af van de persoon. Over mijn iPhone 6 ben ik nog steeds tevreden. Iets van twee jaar geleden gekocht, ik vond hem toen ook erg duur, maar op één probleem na blijft hij nog steeds uitstekend werken. Ik gebruik hem dag in dag uit en dat zonder problemen. Ook deze update wel eens, maar je kan zelf bepalen wanneer en het duurt hooguit een kwartier. Én het gebeurt hooguit eens per maand. Het is simpelweg helemaal mijn type apparaat. En datzelfde geldt voor mij iPad. En dit geld absoluut niet voor mijn Windows pc, hoe jammer het ook klinkt. Misschien ben ik in deze een uitzondering en een pechvogel, maar Windows heeft voor mij afgedaan, ik heb er gewoon teveel problemen mee gehad. En Apple werkt voor mij precies zoals ík dat wil en heeft tot nu toe maar weinig problemen gegeven. Voor mij een prima reden om over te stappen, al moet ik eerst even sparen.

Ik begrijp gewoon niet waarom Windows op haast álle pc’s wél goed installeerd, maar uitgerekend op de mijne niet. Terwijl ik al zo sceptisch sta tegenover Windows. Toeval?
Terwijl ik dit typ probeert de pc opnieuw Windows 10 te installeren en op dit moment is er wéér een probleem waardoor de installatie niet lukt. En wordt de vorige vesie hersteld... Bepaald niet de eerste keer. En wéér hetzelfde probleem waardoor de installatie niet lukt....En gedurende het typen wederom een melding dat er een bestand ontbreekt waardoor de installatie niet mogelijk is. En zo blijft het maar doorgaan.
Of misschien begrijp ik wél waarom het niet lukt. Het kan haast niet anders of iets in de hardware moet beschadigd zijn door al het gedoe met telkens maar mislukkende of vastlopende updates. Het geheugen of de harde schijf. In dat laatste geval is het al mijn tweede pc die de geest geeft door updates van Windows. Wat mijn vertrouwen nóg verder verminderd.

Voor mij staat het vast: Windows gaat eruit. Ik heb alle vertrouwen erin verloren, zelfs tijdens het typen van deze post wordt het nog eens, nee, zelfs meermaals bevestigd. En je moet van héule goeden huizen komen wil je mij op andere ideeën brengen.

« Laatst bewerkt op: 24 februari 2018, 02:58:07 door Raymond1 »

erikjan

 • *****
 • Berichten: 3115
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #53 Gepost op: 24 februari 2018, 07:50:58 »
Ik denk toch dat er een probleem in je hardware zit...
“What're quantum mechanics?"
"I don't know. People who repair quantums, I suppose.”
― Terry Pratchett, Eric

Pimmie1968

 • *****
 • Berichten: 1664
 • Geluid kun je voelen maar is nooit tastbaar
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #54 Gepost op: 24 februari 2018, 08:38:01 »
Als je een legitieme Windows versie hebt want die vraag beantwoord je niet, moet het gewoon werken, tenzij er iets met je pc aan de hand is.
Rotel RC-1090 - Rotel RB-991 - Rotel RCD-991 - HDX-1000 - TDL Monitor

PeterD

 • **
 • Berichten: 107
  • Het weer en zo - IJsselstein
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #55 Gepost op: 24 februari 2018, 09:01:19 »
Ik denk toch dat er een probleem in je hardware zit...

En toen waren we rond. Zie mijn reactie op pagina 1: vervang de harde schijf!

AV Receiver:   Marantz SR6007
TV:         Samsung UE50JU6870
Blue-Ray:      Sharp BD-HP22S
Platenspeler:   Technics SL-Q2 / AT95E
Luidsprekers:   Tannoy  (o.b.v. Tannoy 637)
Surround:      Mission 700
Center:      Infinity Alpha
Set-top box:   VuPlus Duo
Streaming:   ApplTV IV / iPad Air / Spotify Premium

erikjan

 • *****
 • Berichten: 3115
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #56 Gepost op: 24 februari 2018, 09:37:40 »
Het is niet de harde schijf, ik denk meer aan onbetrouwbaar geheugen. Dat geeft typisch dit soort fouten.

Misschien eens een bios reset doen naar standaard waarden? Staat de timing van het geheugen te krap?
“What're quantum mechanics?"
"I don't know. People who repair quantums, I suppose.”
― Terry Pratchett, Eric

Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #57 Gepost op: 24 februari 2018, 18:14:22 »
Als je een legitieme Windows versie hebt want die vraag beantwoord je niet, moet het gewoon werken, tenzij er iets met je pc aan de hand is.


Het is een legitieme versie van Windows.

Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #58 Gepost op: 24 februari 2018, 18:16:54 »
@erikjan: is dat geheugen op de één of andere manier nog te herstellen?

En hoe doe ik zo’ bios reset en hoe controleer ik die timing?

Laat dat van die bios maar zitten, dat heb ik gevonden. En zomaar een ingeving van mij: ik heb de geheugenkaartjes van plek verwisseld. Geen idee of dat wat uit zou kunnen maken, maar wie weet.
« Laatst bewerkt op: 24 februari 2018, 21:40:03 door Raymond1 »

Raymond1

 • ****
 • Berichten: 776
Re: Falls Creator update van Windows 10
« Reactie #59 Gepost op: 24 februari 2018, 23:02:01 »
Geheugenkaarten verwisseld, bios gereset, handmatig mislukte updates geïnstalleerd, weer Win10 geprobeerd te installeren en, hoe verrassend, weer een vastloper. Nu gooi ik toch maar eens memtest86 er overheen, kijken wat daar uit komt.
Even geduld a.u.b.