Auteur Topic: Marantz MR250 Led conversie ... Full DIY ... Gewoon omdat het kan.  (gelezen 257 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Haerdenc

 • *
 • Berichten: 61
  • GiveBack Blog
Ik had nog een oude Marantz MR250 staan die al een zwaar leven heeft gehad voor mij doch nog altijd werkende is. De afgelopen jaren paar knopjes er voor gevonden die mankeerden en wat opgepoetst. Deze staat ter beschikking puur voor af en toe wat dingen te testen of als ik weer eens ergens een oude set speakers heb gekocht, speakers heb gerecaped, etc. De lampjes waren stuk en ik dacht ... laten we eens gek doen en zelf led vervangers solderen. Tuurlijk had ik er ook gewoon kunnen kopen maar hey ... dit was ook leuk om eens te doen. Belangrijk !!! Ik heb de originele voetjes van de lampjes hergebruikt dus voor de haters onder ons ... je kan ze er gewoon uit klikken en originele in steken als je dat echt zou willen dus ik heb niet het hele ding verkloot. Al bij al vind ik het best geslaagd eigenlijk :-) mijn huisgenoten ook. Op termijn mss eens zoeken naar een andere tint blauwe LED's eigenlijk nog nooit echt op gezocht.


Blauwe led 3mm, 56 ohm weerstand, Blauwe led 3mm. De originele lampjes zijn 8 volt 250ma ik heb dus gezorgd dat de led weerstand led ongeveer 3.5 | 1 | 3.5 volt krijgen.


Dit was een eerste poging om het te proberen en te kijken of ze oplichten al snel kwam ik tot de conclusie dat beide led's in 1 richting moesten voor het bestge resultaat te krijgen.


In totaal zitten er in mijn MR250 4 van deze lampjes, alle vier waren ze stuk ik heb ze voorzichtig los gedaan zodat ik de voetjes kon recupereren voor de LED conversie.


Dit is het resultaat na vastsolderen in de gerecupereerde voetjes. Best wel wat prutswerk maar met een derde hand was het doenbaar.


Op foto lijkt het heel erg paars / Blauw in de praktijk is het totaal anders, om 1 of andere reden slaagt mijn gsm camera er niet in de kleur juist weer te geven.


Frontpaneel er terug op bij daglichtfoto in de avond ... hier lijkt het heel erg blauw toch in realiteit is het achterpaneel bijna niet opgelicht en de letters wel.

Fotohuis

 • **
 • Berichten: 225
Re: Marantz MR250 Led conversie ... Full DIY ... Gewoon omdat het kan.
« Reactie #1 Gepost op: 7 mei 2018, 15:21:04 »
Je kunt die buis lampjes en E10 lampjes die veel in vintage apparatuur worden gebruikt ook kant en klaar in LED uitvoering kopen. Je hoeft dan vaak niets meer aan te passen of alleen de voorschakel weerstand aan te passen. Je kunt ze zo 1:1 plaatsen. In alle LED kleuren te krijgen.

Haerdenc

 • *
 • Berichten: 61
  • GiveBack Blog
Re: Marantz MR250 Led conversie ... Full DIY ... Gewoon omdat het kan.
« Reactie #2 Gepost op: 7 mei 2018, 15:22:56 »
Je kunt die buis lampjes en E10 lampjes die veel in vintage apparatuur worden gebruikt ook kant en klaar in LED uitvoering kopen. Je hoeft dan vaak niets meer aan te passen of alleen de voorschakel weerstand aan te passen. Je kunt ze zo 1:1 plaatsen.

Dat klopt maar dan was het niet waardig om het te posten onder "Zelfbouw" he :p en dit was meer zo op een zondag, ik verveel mij, ik zal dat eens proberen. Plus erg goed voor de soldeertechniek ;)

Fotohuis

 • **
 • Berichten: 225
Re: Marantz MR250 Led conversie ... Full DIY ... Gewoon omdat het kan.
« Reactie #3 Gepost op: 7 mei 2018, 15:30:29 »
Klopt, een beetje prutsen is ook leuk. Voor diegene die de link naar bv. een E10 LED lampje willen hebben:

https://nl.aliexpress.com/item/5-stks-partij-Lage-Stroomverbruik-E10-LED-Schroef-Base-Indicator-Lamp-Koud-Wit-6-V-12/32848578917.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7536uA

0,20Eurct/stuk dus 3x goedkoper dan een gloeilampje.

Hannibal

 • **
 • Berichten: 127
Re: Marantz MR250 Led conversie ... Full DIY ... Gewoon omdat het kan.
« Reactie #4 Gepost op: 7 mei 2018, 18:37:42 »
Cool!

Very cool!

Super cool!
Woonkamer: Rega mira+Planet (beiden 3de generatie), Totem Hawks, Rega DAC-R, Rega RP2 (upgraded), Sonos Connect. Eetkamer&Slaapkamer Sonos AMP+Wharfedales. Kinderkamer& badkamer Sonos Play:one. (Offline Rega Mira+Planet+Radio 1ste gen. Musical Fidelity V-DAC 1st gen. Sonos connect)