Auteur Topic: Tablet aan een draadje  (gelezen 619 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Be tweeter

 • *****
 • Berichten: 8161
 • Understandig little makes a lot likely....
  • ARJANKU.IT service
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #15 Gepost op: 7 november 2018, 10:45:02 »
En dat lijkt me een heel mooi resultaat.
groeten,
Arjan

An inability to grasp science is no argument against it....

benjamin

 • *****
 • Berichten: 1287
 • Oost,west,thuis is het ook niet alles.
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #16 Gepost op: 7 november 2018, 12:10:59 »
Wat betreft de bewijsvoering (ja, het gaat om een miljardenbusiness):

Er is echt nog nooit dubbelblind aangetoond dat een mens gevoelig is voor andere elektromagnetische straling dan van infrarood tot ultraviolet in de zin van elektrosensitiviteit. Zoek maar na op scholar.google.com. Wel bewijs dat het 'tussen de oren' zit. Suggestie is ook hier een uitermate krachtige eigenschap. Zie ook het verhaal van Be tweeter.

Het is heel vervelend om te zien dat er steeds meer aan wetenschap wordt getwijfeld. Pseudo wetenschap is in opkomst.

Neemt niet weg dat Kermit vroeg om een tablet aan een draadje, en volgens mij is het inmiddels duidelijk dat dat gewoon kan.
Ik twijfel helemaal niet aan de wetenschap. Wel ben ik de trotse vader van twee dochters, waarvan de jongste op 3 jarige leeftijd werd getroffen door acute lymfatische leukemie. Ze heeft een behandeling van 2 jaar gehad in het UMC-Radboud Nijmegen, waaronder zware chemo-therapie. Nu is ze 9 jaar en zo gezond als een vis.
Twee jaar lang hebben we in het UMC-Radboud 'gewoond', en in die twee jaar heb ik een aantal specialisten gesproken, en daar waren beslist geen kleine jongens bij, maar hoogleraren, internist-oncologen en chirurgen die de hele wereld rondgingen, met ieder hun eigen specialisatie's. En die doktoren waren ook niet helemaal zeker betreffende de invloed van bepaalde stralingsdoseringen op een menselijk lichaam. Daarom hou ik met straling een slag om de arm, en hecht ik toch meer waarde aan een eerlijke mening van een top-arts, als een of ander onderzoek van een instituut.
Meestal Sansui ES-200 weergevers, dan weer IMF TLS50 gemodificeerd, Thiel CS3, Sony TA5650, Beomaster 6000, Mark levinson 383.
En nog meer rotzooi uit de kringloop.

Kermit

 • Moderator
 • *****
 • Berichten: 5072
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #17 Gepost op: 7 november 2018, 12:34:07 »
Erik-jan, dat is gewoon niet waar. Er is nog nooit bewezen dat het tussen de oren zit. Dat is de diagnose die je krijgt als ze de klachten niet kunnen verklaren en dat is iets heel anders. De bewijzen dat straling schadelijk is zijn er ondubbelzinnig. Google maar eens op de naam Belpomme of kijk eens op de site van stichting EHS. Wat mij heel erg stoort en verbijstert is dat er nooit onderzoek is gedaan naar de biologische gevolgen van straling. Er is slechts gekeken naar de thermische effecten: Hoeveel een zal water van 6 liter opwarmde onder onvloed van straling. En op basis daarvan heeft 'men' bepaald dat straling ongevaarlijk is. De telecom-industrie weigert categorisch de biologischche effecten te onderzoeken. De normen in Nederland zijn werkelijk belachelijk hoog. Als je dat naar het verkeer zou vertalen, dan geldt er in Nederland een maximum snelheid van pakweg 2500 km per uur. Iedereen voldoet daar probleemloos aan.
 En dan geldt in Nederland het voorzorgsprincipe. Daar staat  'het is veilig want het is nooit aangetoond dat het niet veilig is' haaks op. Hier is het: we onderzoeken niet, dus is het niet aangetoond dat het schadelijk is. Ik vand dat ronduit alarmerend.

Overigens heb ik mijn info niet van de site waar Be tweeter naar verwees. Die ken ik niet eens.
De reactie van Be Tweeter zou uit de koker van de telecom-industrie gekomen kunnen zijn. Het gegeven dat iets op de ene plek niet gebeurd is, zegt niets over wat er op een andere plaats gebeurd is en dat mag al helemaal geen argument zijn om geen nader onderzoek te doen. Deze voorvallen in Den Haag zijn overigens niet de eerste, waarbij aanwezigheid van 5G straling samenviel met dierensterfte.

Ik denk dat Benjamin de spijker op zijn kop slaat.

Ter informatie een overzichtje van de richtlijnen die de Oostenrijkse artsenkamer t.a.v. straling heeft opgesteld met ter vergelijk de in niederlan geldendenj ICNIRP normen. En een plaatje dat laat zien  gemaakt in hoeverre straling doordringt bij volwassenen en kleine kinderen.
« Laatst bewerkt op: 7 november 2018, 12:46:04 door Kermit »
Als je verschillen hoort die er niet zijn, wat zegt dat dan over de verschillen die je zegt te horen?

erikjan

 • *****
 • Berichten: 3254
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #18 Gepost op: 7 november 2018, 15:11:01 »
Ik kan niets met een verwijzing naar een Oostenrijkse artsenkamer. Ik kan wel iets met ondubbelzinnig bewijs, en dan, omdat het menselijke waarneming betreft, dubbel blind graag. Dat heb ik nog niet, nog nergens gezien.

Ik ben totaal niet geïnteresseerd in telecom industrie en hun bewijzen. Wel in echt wetenschappelijk onderzoek, en dat sluit ieder verband tot nu toe uit, vergelijkbaar met de hysterie die rond vaccinatie speelt. Ik zie bij de door jou genoemde stichting ook geen enkele verwijzing naar wetenschappelijke artikelen. Veelzeggend. Er is overigens niet alleen gekeken naar opwarming, maar ook naar ioniserende en mutagene effecten. Ioniserende en mutagene effecten zijn wat je zou kunnen verwachten, maar daarvan werd niets aangetoond. Logisch ook want de veldsterktes zijn te laag.

En nee, het is onjuist om te beweren dat het in Nederland niet zou worden onderzocht. Je hoeft niet elk onderzoek dat in het buitenland is gedaan te herhalen omdat het anders niet geldig is. Wat wel nodig is, is verificatieonderzoek. Dat is vast en zeker gedaan. Ik kan me Zweeds onderzoek herinneren dat aan zou tonen dat er invloed is. Het kon alleen niet worden herhaald. Veelzeggend.

Het is natuurlijk heel vervelend als je getroffen wordt door ziektes die je niet kunt thuisbrengen, laat dat duidelijk zijn. Meer onderzoek naar de oorzaak is nodig, laat dat ook duidelijk zijn. Maar om nu de schuld te schuiven op fenomenen waarvan eigenlijk wel vast staat dat ze niet kunnen worden waargenomen gaat mij wat te ver.

PS er is een interessante BBC documentaire over de werking (!) van placebo medicijnen. Misschien de moeite waard om ook eens te bekijken. (En werking staat niet voor niets met een uitroepteken, bij 80% van de test populatie werkte de placebo echt, ook nadat bekend was gemaakt dat het een placebo was, was onderzoek in pijnbestrijding).
“What're quantum mechanics?"
"I don't know. People who repair quantums, I suppose.”
― Terry Pratchett, Eric

Mmuetst

 • ****
 • Berichten: 562
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #19 Gepost op: 7 november 2018, 20:36:22 »
Al het wel of niet bewijzen met blind testen neemt niet weg dat mensen, zoals de vriendin van Kermit een lastig leven hebben met deze vorm van gevoeligheid. Als zijn vriendin een knop zou hebben om dit om te zetten, dan had ze dat al lang omgezet om zo een normaal leven te kunnen leiden. Als je in de jaren 60 zei dat roken slecht was, dan hadden ze je verteld, onzin is nooit in een blind test aangetoond. En we zijn er nog niet hoor, want het verkloten van onze aarde gaat nog meer problemen opleveren, plastic in ons voedsel (zal ook wel nooit blind getest zijn), het versneld uitroeien van diersoorten.....eens zal het allemaal op het bordje van de mensheid terecht komen. Ik zal het niet mee maken en heb geen kinderen die het zullen mee maken. Toch ga ik zo goed mogelijk met mijn omgeving om.
Maar als ik zie hoe mensen om gaan met hun omgeving, flikker het maar van je af....je wilt niet weten hoeveel zwerfvuil ik wekelijks rond mijn huis verwijder....plastic verpakkingen....blijf maar beweren dat als het niet bewezen is het niet slecht voor je is.....later zal de rekening gepresenteerd worden!

benjamin

 • *****
 • Berichten: 1287
 • Oost,west,thuis is het ook niet alles.
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #20 Gepost op: 7 november 2018, 21:11:05 »
Ik kan wel iets met ondubbelzinnig bewijs, en dan, omdat het menselijke waarneming betreft, dubbel blind graag. Dat heb ik nog niet, nog nergens gezien.

En daar heb je een punt bereikt waar je je kunt afvragen waar wat betreft straling überhaupt iets te bewijzen valt. Kijk, wanneer een wereldbekend oncoloog, die het klappen van de zweep echt wel kent, na een tiental jaren studie, en een 40 tal jaren praktijkervaring, zijn hand er niet voor in het vuur durft te steken dat mensen niet ziek zouden kunnen worden van straling: wie ben ik dan om te zeggen dat de beste man ongelijk heeft? En wie is de 'wetenschap' dan om te weerleggen dat de standpunten van de specialist in kwestie niet kloppen?

Ik denk dat op dit gebied keiharde conclusies trekken gewoon niet kan; omdat er simpelweg te weinig onderzoek naar gedaan is, bij een ziekte als ALL (acute lymfatische leukemie) die iedere sterveling op elk moment in zijn leven kan krijgen, kun je niet uitsluiten dat straling de oorzaak, of 1 van de oorzaken kan zijn van plotselinge verstoringen van de bloedcellen.

De artsen die ik gesproken heb, zijn ook maar gewoon mensen, en gaan in het ziekenhuis tijdens de pauze gewoon in het restaurant een broodje eten. En die doktoren zijn echt wel vakidioten, want ze kunnen het niet laten om uit zichzelf een praatje te gaan maken met de ouders van het meisje die in haar behandelkamer ligt.

Ik kreeg het idee dat zo een hoge specialist het als een uitdaging zag om het leven van zo'n kind te redden, ze nemen wat dat betreft alle verantwoordelijkheid; en vertellen ook daadwerkelijk alles wat ze weten, en alles wat ze niet weten. Hij was er van overtuigd dat mensen die langdurig aan straling worden blootgesteld, bijvoorbeeld door een woning bij elektriciteitsmasten, een verhoogde kans op ziektes hebben, maar of zich dat ook daadwerkelijk openbaart weer een heel ander verhaal is. Vergelijk het ongeveer met iemand die zijn hele leven rookt, en een natuurlijke dood sterft op 100- jarige leeftijd, en iemand die nog nooit een sigaret opgestoken heeft op jonge leeftijd wordt getroffen door longkanker of COPD.
Meestal Sansui ES-200 weergevers, dan weer IMF TLS50 gemodificeerd, Thiel CS3, Sony TA5650, Beomaster 6000, Mark levinson 383.
En nog meer rotzooi uit de kringloop.

erikjan

 • *****
 • Berichten: 3254
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #21 Gepost op: 7 november 2018, 22:35:33 »
Met alle respect, maar de medische wereld is nog wel eens ver verwijderd van wetenschap. Artsen in een gewoon ziekenhuis zijn artsen, geen wetenschappers. Zo lang er artsen zijn die zelfs de standaard behandelingen aan hun laars lappen omdat 'ze het beter weten' (zie bijvoorbeeld de stupide behandelingen bij een B12 tekort, of zelfs het niet snappen wat een B12 tekort is en waar het toe leidt en dus al helemaal niet snappen wat de grenswaardes zijn), en dat zo doen bij allerlei (al dan niet vervelende) ziektes, is mijn vertrouwen in de medische wereld zo ongeveer nul. Been there, seen that en experienced that. Insuline injecties met kort werkende insuline om 22:00 uur willen geven omdat dat het standaard medicijn rondje is, niet buiten het specialisme willen kijken... Nee, geef mijn portie maar aan fikkie. Te vaak meegemaakt dat de diagnose verkeerd was.

De medische wereld heeft nog een heel grote stap te maken voordat het echt bij wetenschap hoort. Vooral in Nederland. A, we hebben een diagnose, dus dat is de oorzaak. Vertikken om verder te kijken dan de neus lang is.

Er is overigens wel veel onderzoek gedaan naar invloed van straling op lichaam, maar dat leidt niet tot de conclusies die jij graag hoort, dus negeer je ze. Ook goed, maar noem dat geen wetenschap.

Nogmaals, kom met goede, valide studies die aantonen dat het schadelijk is. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Herhaalbare en herhaalde studies, p<0,05. Voor mij is het een hele grote hint dat de aangedragen website niet 1 link heeft geproduceerd. Daar heb ik maar 1 woord voor: pseudo-science oftewel kwakzalverij.
“What're quantum mechanics?"
"I don't know. People who repair quantums, I suppose.”
― Terry Pratchett, Eric

benjamin

 • *****
 • Berichten: 1287
 • Oost,west,thuis is het ook niet alles.
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #22 Gepost op: 7 november 2018, 23:13:16 »
Dat jouw vertrouwen in de medische 'wetenschap' nihil is kan natuurlijk zo zijn.
Neemt niet weg dat in een zeer gespecialiseerd UMC op de afdeling oncologie geen tweederangs oelewappers rondhangen die niet zouden weten wat een B12 wel of niet doet. Die gasten hebben elke twee maanden een internationale vergadering waar ook ter wereld met andere top- internisten, professoren, oncologen, chirurgen en andere onderzoeks experts, die zich dag en nacht bezighouden met ALL.

Je kunt gerust stellen dat op de gespecialiseerde afdelingen oncologie meer wetenschap rondloopt dan bij een onderzoekscentrum van een onafhankelijk instituut. Dus jouw aanname klopt niet. Die artsen weten echt alles van alle soorten van bloedkanker die er zijn, en dat zijn er nog al wat; zeldzame vormen erbij gerekend. Standaard behandeling? Bestaat niet bij ALL. Alles protocol, en heftig. Been there, seen that, experienced it.

Wat ik graag wil horen? De waarheid. Hoe kan het dat mijn dochter plots in katzwijm valt, en lijkbleek met gillende banden naar de intensive care wordt gebracht om meteen met 12 artsen om haar heen een serie bloedtransfusies te ondergaan?....weten ze niet.

Wat ze wel weten is dat na de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki het aantal gevallen van leukemie vertienvoudigde, nu zul je zeggen we hebben het hier over alledaagse straling, geen radioctieve straling, maar juist ALL was na de radioactieve dosis vijand nummer 1.

Bloedkanker heeft weinig nodig om te ontstaan. Heel weinig. Wanneer er ook maar een ietsepietsie verstoring ontstaat bij met name de witte bloedcellen; kan er al ongewenste celdeling ontstaan, en worden de gezonde cellen aangetast, gelukkig is het menselijk lichaam slim genoeg om wel een signaal af te geven dat er iets goed mis is, anders zouden er veel mensen ineens dood neervallen zonder voortekenen van onbehagen.

Er zouden wel degelijk cijfers bestaan van kinderen die verhoogd zijn blootgesteld aan 'alledaagse' straling, die alarmerend zouden zijn. Ik kan ze niet vinden, en ga er ook niet naar zoeken, ik weet net zo veel als de artsen die hebben gevochten voor het leven van mijn dochtertje; en die artsen sluiten straling niet uit. Ik ken die artsen ,ik heb die artsen hoog zitten, en niet alleen ik, maar vele klinieken en  gespecialiseerde ziekenhuizen overal ter wereld.

Wanneer zo een arts (wetenschapper) straling absoluut niet uitsluit bij het ontstaan van bloedkanker; hoe kun jij dat dan wel uitsluiten? Omdat je geen vertrouwen hebt in de medische wetenschap? Kom op zeg.....
Meestal Sansui ES-200 weergevers, dan weer IMF TLS50 gemodificeerd, Thiel CS3, Sony TA5650, Beomaster 6000, Mark levinson 383.
En nog meer rotzooi uit de kringloop.

Be tweeter

 • *****
 • Berichten: 8161
 • Understandig little makes a lot likely....
  • ARJANKU.IT service
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #23 Gepost op: 7 november 2018, 23:53:33 »
"Ze sluiten het niet uit".... Dat zegt in mijn visie niet veel anders dan: we weten het niet.
Radioactieve straling vergelijken met wifistraling is ook iets waar ik niets mee kan anders dan zeggen dat het allebei straling heet maar hele andere beestjes zijn..
Ik sluit dus ook niet 100 % uit dat het kan dat wifistraling schadelijk of voelbaar zou kunnen zijn maar als het een zo overduidelijk werkend mechanisme is waarom verschuilt het zich dan onder laboratorium- of testomstandigheden?
groeten,
Arjan

An inability to grasp science is no argument against it....

benjamin

 • *****
 • Berichten: 1287
 • Oost,west,thuis is het ook niet alles.
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #24 Gepost op: 8 november 2018, 00:06:49 »
Spijker op zijn kop, ze sluiten het niet uit, ze weten het niet. Ze weten überhaupt niet hoe ALL kan ontstaan; maar vermoedens dat kinderen op jonge leeftijd extra gevoelig zouden zijn voor straling (niet alleen wifi, maar alle straling waar je aan wordt blootgesteld) zijn er altijd geweest. Gelukkig is ALL in vroeg stadium behoorlijk kansrijk te bestrijden.

En natuurlijk kijk je dan naar de cijfers. Natuurlijk houdt je elke mogelijkheid open, juist de fulltime onderzoekers nemen 'alledaagse' straling bijzonder serieus. Het zou van de gekke zijn om daar geen rekening mee te houden, en achteraf blijkt het de boosdoener te zijn.

Ik hou alle mogelijkheden tegen het licht, en ga niet verkondigen over een blind-testje hier of statistiekje daar. Daar is dit onderwerp te serieus voor, het draait wel om mensenlevens, dat kun en mag je niet wegwuiven onder een aantal noemers.
Meestal Sansui ES-200 weergevers, dan weer IMF TLS50 gemodificeerd, Thiel CS3, Sony TA5650, Beomaster 6000, Mark levinson 383.
En nog meer rotzooi uit de kringloop.

bymy141

 • *
 • Berichten: 5
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #25 Gepost op: 8 november 2018, 14:15:57 »
Misschien tijd om een veldmetertje te kopen en in de winkel uit te zoeken hoe groot het probleem werkelijk is.
Bij ali heb je die al voor een paar euro... Mijn ervaring is dat straling van hoogvermogen leidingen, amateur zendapparatuur e.d. een veel grotere impact heeft dan wifi.

Je zou ook nog een 802.11a router kunnen zoeken waarmee je de 2.4Ghz band kunt uitzetten en alleen op 5Ghz werken. Hoe hoger de frequentie hoe minder de ervaren impact, lijkt vanuit de wet van Planck vreemd, maar in de ervaring van mensen wel zo te zijn...

https://nl.aliexpress.com/item/KKmoon-Digital-LCD-Display-Electromagnetic-Radiation-Detector-Meter-Dosimeter-Tester-Counter

Succes...


Be tweeter

 • *****
 • Berichten: 8161
 • Understandig little makes a lot likely....
  • ARJANKU.IT service
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #26 Gepost op: 8 november 2018, 17:47:38 »
Juist omdat het om gezondheid gaat zou je dubbelblindverificatie moeten nastreven. Als er dan iets uitrolt heb je een echte dikke stok om mee te slaan.
groeten,
Arjan

An inability to grasp science is no argument against it....


Be tweeter

 • *****
 • Berichten: 8161
 • Understandig little makes a lot likely....
  • ARJANKU.IT service
groeten,
Arjan

An inability to grasp science is no argument against it....

supernova

 • *****
 • Berichten: 1518
Re: Tablet aan een draadje
« Reactie #29 Gepost op: 9 november 2018, 14:09:09 »
Het blijft een verschil  zo is er altijd wel wat.
Oh ja, de Horizon Wi-Fi krijg je ook altijd geleverd met de Wi-Fi aan die heel sterk is. Tot voor kort was het ingewikkeld om het zelf uit te zetten.