Auteur Topic: Z623 speakerset en TV speaker samenwerking  (gelezen 366 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MuzikaleHerrie

  • *
  • Berichten: 1
Z623 speakerset en TV speaker samenwerking
« Gepost op: 29 september 2019, 11:01:13 »
Hallo iedereen, ik zal mezelf even voorstellen, ik ben Dion, 21 jaar en heb een voorliefde voor hard maar goed geluid.

Ik heb nu ongeveer 5 jaar geleden toen ik alleen om pure Db's gaf een Logitech Z623 setje aangeschaft, wat was ik blij want ik had eindelijk een setje dat "ongelimiteerd" hard kon en lekker veel bas had die je ook nog eens kon voelen :yeah:.

Maar nu 5 jaar later zet ik m niet zo hard meer na problemen met de buren en ouder worden enzo en irriteer ik mijzelf aan 2 dingen;

1. De bas is overheersend en als ik die aanpas met de bas volume knop vreet ie alle middentonen weg die de sattelietjes al niet pakken en blijft alles <150hz nagenoeg hetzelfde.

2. De sattelietjes hebben een driver formaat wat in de buurt komt van een tweeter dus verbaast t me niet dat ze geen midden hebben en hebben dus overheersende (maar wel mooie) hoge tonen.

Dit setje is aangesloten dmv een 3.5mm kabel op mijn tv, maar ik kwam met een naar mijn inziens goed idee, ik zit namelijk momenteel met een krap budget dus heb ik geen geld voor nieuwe boxen..

Wanneer ik de boxjes aansluit kan ik het geluid van mijn tv nog afzonderlijk aanpassen en dat van mijn boxen en heeft de EQ alleen effect op het geluid van de tv, nu weet ik dat TV speakers vaak ong. het formaat van een midrange driver hebben en inderdaad het vult prachtig het gat van de Z623 in en ook de bas is wat minder overheersend en vlakker (denk omdat de TV ook de hogere bastonen afspeelt).

Mijn vraag; zorgt dit of kan dit zorgen voor een vermindering in geluidskwaliteit door bv. Out of phase of vertraging oid?

Alvast bedankt voor de reacties!